cultura

De Mèxic al Raval

Dues de les quatre companyies convidades en el cicle Tantadansa (que programa des de fa nou anys el Tantarantana alternant la dansa contemporània amb el teatre físic) d'enguany són de Mèxic. Aquest cap de setmana es tanca el cicle amb Cartografía especializada. La setmana passada va arrencar amb Capital, un treball de l'artista emergent mexicà Francisco Córdova. Avui es programa la segona sessió de Sinestesia, una aproximació de la dansa experimental i el hip-hop que porta a un món postapocalíptic on els seus habitants s'expressen a través d'acrobàcies i la dansa, en fusió constant amb els sentiments. Aquest treball va rebre el premi del públic 2013 (Fira Internacional Dansa i Teatre d'Osca) i va ser el guanyador del festival Estrena't de la Casa Groga.

Cartografía especializada, de la companyia A Poc a Poc, sorgeix de recrear el concepte d'una relació entre una parella que s'ha distanciat. L'obra representa la falta de comunicació entre aquests individus, la seva incapacitat de comunicar-se i les conseqüències en la seva relació. Es programa de divendres a diumenge. El cicle també va incloure el cap de setmana passat un treball del canari Daniel Abreu, un dels coreògrafs emergents que desperta més interès a escala estatal i que és una de les apostes del Mercat de les Flors. El Tantadansa és el cicle que ha resultat de l'evolució d'un cartell que va engegar el Mercat de les Flors, el Backstage per donar espai a les veus més noves en actuacions puntuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia