cultura

Josep Ballester i Xavier Aliaga guanyen els premis Samaruc

El programa de TV “Un país de llibre” ha rebut el Premi d'Honor de l'Associació de Bibliotecaris Valencians

La nit del divendres 30 de maig l'Associació de Bibliotecaris Valencians ha atorgat, en un acte celebrat a la ciutat de València, els premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil 2014 i els Premis d'Honor i Bibliotecari de l'Any.

Aquests premis arriben enguany a la seua 22ª edició, tot i havent marcat una trajectòria al llarg d'aquests anys que han merescut el reconeixement unànime com a un dels més prestigiosos de la nostra literatura infantil i juvenil. El jurat estava format per Eduard J. Gay, Teresa Gomis i Maria Isabel Martí com a bibliotecaris, Àngels Gregori com a escriptora, i Mª Encarnación Escandell com a mestra.

El Premi Samaruc en la modalitat de literatura infantil va guanyar-lo “Diversos i dispersos versos conversos i perversos dels universos”, de Josep Ballester, publicat per edicions Perifèric, i en la modalitat de literatura juvenil el guanyador fou “El meu nom no és Irina”, de Xavier Aliaga, publicat per l'editorial Andana..

Durant el transcurs de la vetllada literària es lliurà el Premi d'Honor de l'Associació de Bibliotecaris Valencians, distinció que s'atorga a aquella persona i/o entitat que s'haja distingit per la seua tasca de defensa i de promoció de la biblioteca pública, i el Premi Bibliotecari de l'Any, en reconeixement a un professional de l'àmbit de les biblioteques per la seua tasca en favor d'aquestes.

Enguany, el Premi Bibliotecari d'Honor ha recaigut en el programa de televisió “Un país de llibre”, produït per Barret Films. En l'acte de lliurament els mèrits del programa foren glossats pel periodista Josep Ramon Lluch.

Pel que fa al premi Bibliotecari de l'Any el guardó va recaure en Carme Botet Garcia, Directora de les Biblioteques Públiques Municipals de Manises. La glossa de la persona homenatjada fou a càrrec de Josep Ramon Sanchis, arxiver i bibliotecari de Torrent.

Durant la vetllada van haver també els parlaments de Manel Romero, en nom de l'Associació d'Editors del País Valencià, i de Gemma Pasqual, vicepresidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana pel País Valencià.

A l'acte van asistir diversos representans del món literari i cultural valencià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia