cultura

Publicacions

La Berta i en Martí, de nou al carrer

Al setembre publicaran el seu desè llibre, primer en castellà i al desembre en català

Les dues autores gironines van editar la seva primera publicació fa gairebé nou anys i quasi editen un volum a l'any

Els protagonistesEn la versió catalana són la Berta i en Martí i en la castellana són la Lucía i en Valentín

Ja han passat gairebé nou anys des que les dues co-autores gironines, Mireia Augé i Lídia Oliveras, juntament amb l'il·lustrador Àngel Sauret, van engegar el projecte “Les bones maneres”, una col·lecció publicada per l'editorial Mediterrània que va llançar-se al mercat l'any 2005 amb La Berta i en Martí aprenen a dir gràcies, el seu primer llibre.

Però les dues professores del Bell-lloc del Pla, il·lusionades amb aquesta col·lecció, no van voler abandonar el camí de la Berta i en Martí l'any 2005, i el projecte que va començar sent un petit conjunt de llibrets sobre la bona educació s'ha acabat convertint en una col·lecció de nou llibres que ara també disposen d'una guia didàctica sobre les formes de cortesia, i amb la traducció al castellà de Gràcies i Si us plau, en què els protagonistes són la Lucía i el Valentín.

A la versió catalana els protagonistes de tots els llibres són en Martí –fill de la Mireia, a l'esquerra de la foto– i la Berta, un personatge que en un principi s'havia de dir Pep –com el fill de la Lídia, a la dreta de la foto–.

Al setembre, seguint la tònica d'editar gairebé un llibre per any, les dues gironines publicaran el seu desè llibre, Lucía y Valentín aprenden a no hacer bullying, que es publicarà primer en castellà per petició expressa des d'Amèrica Llatina, on tenen especial interès a tractar aquest tema.

A final d'any es publicarà en català, amb el títol La Berta i en Martí aprenen a no molestar, i posteriorment es penjaran els deu llibres traduïts al català i al castellà a una pàgina web, on es podran comprar de manera online.

Una altra novetat és que els llibres que s'exhaureixin, com ara el de La Berta i en Martí aprenen a dir gràcies, i els que surtin d'ara en endavant, es publicaran únicament amb tapa dura.

Les autores també organitzen hores del conte per als més menuts i xerrades sobre la bona educació per a pares i educadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia