cultura

El Curt.doc premia la trajectòria de Llorenç Soler

Divuit curts documentals aspiren a guanyar la 7a edició d'aquest festival, que tindrà lloc el 13 i el 14 de juny a Vidreres

Vidreres tornarà a ser per uns dies, un any més, l'epicentre de la creació audiovisual amb la celebració del Curt.doc. Festival Internacional Documental, que amb set edicions ja és tot un referent. Únic en el seu gènere i format, Curt.doc atrau un nombrós públic –més de 250 espectadors per projecció–, que va des de directors de festivals a productors i directors internacionals de curtmetratges.

La cita és el 13 i el 14 de juny, quan se celebrarà en dues jornades la projecció dels treballs que aspiren a guanyar la secció oficial a concurs (a partir de les 21.30 h). Hi aspiren 18 curts, seleccionats amb rigor entre les 398 obres que s'han presentat, de 50 països diferents. Una tasca, la d'escollir els premiats (fins a quatre guardons, als quals s'hi destinen 3.500 euros), de la qual se n'encarregarà el jurat, format per Tània Balló, Íngrid Guardiola i Laia Manresa. També els espectadors presents al Teatre Casino la Unió tindran com cada any l'opció de votar i dir-hi la seva amb el premi del públic. La cerimònia, que es farà en finalitzar la sessió de projeccions de dissabte, serà presentada per Jaume Figueras, director del programa Cinema 3 de Televisió de Catalunya.

Enguany, el premi Nanook a una trajectòria recau en Llorenç Soler, cineasta valencià del qual se'n farà una retrospectiva dijous, 12 de juny. Concretament es projectaran els seus curts documentals Fi de segle (2001), D'un temps, d'un país (Raimon) (1968), Antislamo (1976) i El hombre que sonreía a la muerte (2005). Al director, dissabte se li farà entrega del guardó.

També les escoles Salvador Espriu i Sant Iscle del municipi seran l'escenari de tallers de cinema i es farà una sessió especial adreçada als alumnes de l'IES de Vidreres.

LA XIFRA

398
són els treballs de més de 50 països que es van presentar. Només 18 aspiraran a guanyar els premis.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia