cultura

Art

Quan l'art és una festa

La novena edició de l'Inundart omple durant tot el cap de setmana els carrers de Girona d'una setantena de propostes artístiques

Els espectacles multidisciplinaris a la Rambla són els que atrauen més públic

La novena edició del festival Inundart ha tornat a complir l'objectiu de portar la creació contemporània a peu de carrer, literalment d'inundar-lo, amb una setantena d'exposicions, espectacles, tallers per a la mainada, instal·lacions a l'aire lliure i concerts que han fet “bullir culturalment la ciutat” tot el cap de setmana, tal com pronosticava la directora de la mostra, Raquel Morón. Amb un plantejament pluridisciplinari i participatiu, la fórmula d'Inundart funciona com un punt de trobada engrescador per als creadors emergents i com una plataforma privilegiada per contactar amb el públic al seu terreny, fora dels circuits a vegades sacralitzats de l'art. L'elecció de la rusticitat d'uns palets de càrrega com a suport de les obres exposades en ple passeig de la Rambla és en aquest sentit deliberada i eficaç, i contribuïa a posar en relleu la qualitat d'alguns dels treballs, sobretot les sèries fotogràfiques de Mònica Quintana, Marc Llach o Lídia Martí. El format d'exhibició convencional, en tot cas, s'ha reservat a les obres presentades a la Casa de Cultura, on destacaven, a banda d'una instal·lació de Manel Bayo, guanyador de l'última Biennal d'Art, els “crits” pintats pels alumnes de l'Emaxics de La Mercè i la subtilitat dels grafits d'Anna Llimós. Pel que fa als espectacles, s'han pogut veure des de performances a recitals de poesia i concerts de gran acceptació popular, com el de la banda de jazz i funky Nuzz, que va servir de colofó a la festa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia