cultura

Llengua i Cultura Popular Valencianes

PAS A PAS

Quan ja s'avancen les noves perspectives de la implantació de l'assignatura Cultura Valenciana en 5é d'Educació Primària, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la col·laboració de la Diputació de València, el Museu d'Etnologia, la Universitat de València, l'Associació d'Estudis Fallers i l'Associació de Cronistes Oficials del Regne de València, organitza, per al dia 1 de juliol, una Jornada sobre Llengua i Cultura Popular Valencianes, on es parlarà principalment del llenguatge popular valencià, llenguatge molt valuós, però al que no se li ha dedicat massa dedicació per part del món escolar, ni per la mateixa societat valenciana, que no té en compte la gran riquesa de les nostres festes, de les nostres tradicions, dels oficis tradicionals, de la literatura popular.

La jornada a la que fem referència presenta una estructura on hi ha conferències i ponències, estes últimes organitzades en taules redones que giren al voltant dels diferents eixos centrals referits a la temàtica general que estem tractant. Els participants en la jornada són especialistes, professors, escriptors i acadèmics que han treballat o treballen des de diferents angles el món de la Cultura Popular.

Té per objectiu facilitar la reflexió dels participants al voltant dels diversos continguts presents en el que s'anomena com a Cultura Popular Valenciana i com a destinataris públic generals, principalment professorat d'Educació Primària i Secundària, filòlegs, estudiants universitaris, cronistes, periodistes.

Relacionar llengua, literatura, cultura popular, pedagogia, ciències socials i ciències naturals no és una tasca fàcil ni és una cosa que puga acabar-se mitjançant l'organització d'una jornada. No és la pretensió dels organitzadors, ni de lluny. Això sí, és un inici a un tractament des de l'òptica acadèmica d'uns elements que tenen la seua importància, tot i tractar-se de continguts als que se'ls anomena com a populars, i això en el sentit de ser considerats com a patrimoni del poble, d'ús del poble, no sols del món rural, però sí en gran part.

Com a complement de les conferències i ponències presents en la jornada, s'ha programat una visita al museu d'Etnologia de la Diputació de València, on estan presents molts aspectes relacionats amb la temàtica abordada. La gran riquesa museística de les nostres terres ens oferta museus de la Festa, museus d'Etnologia de temàtiques generals o específiques que ens expliquen les nostres arrels i els nostres comportaments actuals, i ens fan reflexionar clarament en el que sol dir-se d'on venim, on estem i cap a on volem anar. Una visita participativa a eixos continents de saviesa resulta imprescindible en una vida on el materialisme i l'utilitarisme en envaïx pertot arreu. Pas a pas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia