cultura

Un estiu, 400 cites

Els festivals d'estiu de les comarques gironines concentren més de 400 concerts i espectacles en tres mesos

Elton John, Pet Shop Boys, Texas, Gloria Gaynor, Sharon Corr, Bryan Adams, Belle & Sebastian i Gérard Depardieu, caps de cartell

Debuten el Jazz Festival de l'Estartit, Xalaro de Platja d'Aro i Undàrius de Girona

Més de 400 concerts i espectacles en tres mesos: això és el que ofereixen en conjunt els festivals d'estiu de les comarques gironines, que alguns divendres i dissabtes de juliol i agost arriben a concentrar fins a una quinzena de propostes.

Cap Roig, Peralada, Torroella i Porta Ferrada acumulen bona part de les estrelles, el prestigi i l'atenció mediàtica, però l'oferta és molt àmplia i diversa. Entre la Schubertíada i el rock alternatiu del 20è Sant Feliu Fest i l'Actitud de Vidreres, abans H-Titud, hi ha tota una gamma: (A)phònica, Poparb, Cadaqués, Sons del Món, Fade, Nits de Clàssica, S'Agaró, Interludi, Í-taca, Emergent, El Ressupó, Isaac Albéniz...

A pesar de la crisi, de les retallades i del 21% d'IVA, el nombre de festivals no decreix. Aquest any fins i tot han nascut nous projectes, com el familiar Xalaro, que té lloc aquest cap de setmana a Platja d'Aro; el nou festival de jazz a l'Estartit, vinculat al Festival de Torroella, i l'Undàrius, el festival de cultura popular i tradicional de Girona. En pocs llocs del món hi haurà aquest estiu una pluja d'estrelles com aquesta: Elton John, Pet Shop Boys, Texas, Bryan Adams, Belle & Sebastian, Sharon Corr, Gloria Gaynor, Gérard Depardieu, Placebo i, entre molts altres artistes, Els Amics de les Arts, que faran set concerts en festivals gironins, des d'avui al Xalaro fins al 10 de setembre a l'Harmonies de Torroella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia