cultura

Les filles de Muñoz Ramonet, imputades

El jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona ha admès a tràmit la querella interposada el mes de març per l'Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Fundació Muñoz Ramonet, contra les quatre filles de l'empresari Julio Muñoz Ramonet per reclamar el patrimoni artístic desaparegut dels immobles dels carrers Muntaner i Avenir. En la resolució emesa pel jutjat, s'imputa a les quatre germanes Muñoz, que hauran de declarar, un suposat delicte d'apropiació indeguda.

El mes de març el consistori barceloní, després de comprovar que dins de la casa de Muñoz Ramonet –que l'empresari va deixar en el seu testament a l'Ajuntament – faltaven 672 obres d'art i 181 objectes diversos, va decidir presentar una querella contra les germanes Muñoz Villalonga. En aquest llarg plet ja s'havia esgotat la via jurisdiccional civil, que havia donat diverses sentències favorables perquè les germanes entreguessin tot el llegat a la ciutat.

En la resolució ara feta pública, també s'ha dictat una mesura cautelar que insta cases de subhastes perquè s'abstinguin de comercialitzar qualsevol de les obres que consten en el llistat de peces no localitzades.

Aquest és un pas més en el llarg conflicte que enfronta l'Ajuntament de Barcelona i les filles de Muñoz Ramonet des de fa disset anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia