cultura

Catorze veïns faran de jutges del concurs de focs de Blanes

La comissió tècnica del jurat els incorpora per decidir el vencedor

El festival, de quatre dies, costa 104.000 euros

El 44è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc del dijous 24 al diumenge 27 a la nit (a 2/4 d'11), tindrà catorze jutges especials. Són els catorze voluntaris que van apuntar-se a formar part del jurat dels focs i que han passat a compartir l'elecció del vencedor amb la resta de membres de la comissió tècnica.

La regidora de Cultura i Festes de Blanes, Lara Torres (PSC), assenyala que els voluntaris són blanencs aficionats als focs, i que la seva elecció ajuda a fer el concurs (i la festa) més participativa. D'acord amb el conveni amb l'Ajuntament de Girona, el vencedor del concurs rebrà un premi de 6.000 euros i obrirà el festival de les festes de Sant Narcís.

Els focs mantenen el pressupost de l'any passat (104.000 euros), 76.000 euros dels quals són per als espectacles de les empreses, que reben 19.000 euros per disparar.

Els quatre participants seran la pirotècnica Tomàs, de València (dijous 24); la pirotècnica María Angustias Pérez, de Granada (dia 25); la pirotècnica Zaragozana (dia 26), i la pirotècnica Privatex-Pyro, d'Eslovàquia (diumenge 27). El cartell dels focs és Llum, de Clara Ruiz Ribas, una dissenyadora de Terrassa.

Pregó, el dia 20

La festa major començarà el diumenge 20 al vespre (2/4 de 8), amb el pregó de Joaquim Illas i Illas, Falet, de 104 anys.

LA FRASE

Tots els veïns apuntats per fer de jutge estaran al jurat. S'ha volgut fomentar així la participació
Lara Torres
regidora de cultura i festes

75.000 euros més per a la festa

La festa major de Santa Anna, que se celebrarà entre el 20 i el 28 de juliol, tindrà enguany 75.000 euros de pressupost, un terç més que al 2013. Les activitats es repartiran entres punts segons la tipologia. L'escenari de festa major s'estrenarà després del pregó amb les actuacions de Quim Masferrer i l'Esbart Joaquim Ruyra. També hi passarà l'emblemàtica Salseta del Poble Sec. En un escenari infantil hi haurà actuacions pera la mainada i l'escenari jove serà la seu del festival Ensorra't. Poncho K, Green Valley i Betagarri en seran els principals reclams. El dia 27 es faran la tradicional cercavila pels carrers de la ciutat i el correfoc. La festa es clourà el dia 28 a Cala Bona amb el Festival de l'Amor, en què hi actuarà la coral DeuDeVeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia