cultura

Badalona tindrà una nova biblioteca a final d'any

Les obres de l'equipament cultural situat al barri de Canyadó començaran la darrera setmana de juliol

El projecte és finançat per l'Àrea Metropolitana i costarà 1,1 milions d'euros

Les obres de la nova biblioteca de Canyadó-Casagemes de Badalona començaran d'aquí a quinze dies, segons ha confirmat l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que és l'encarregada de finançar el projecte. Després d'anys de retards i ajornaments, el nou equipament cultural podria ser una realitat a final d'any, si es compleixen els terminis previstos de condicionament de l'espai, situat als baixos de l'edifici de nova construcció que hi ha a la cruïlla de la riera Canyadó i el carrer d'Eduard Marquina.

La nova biblioteca tindrà una superfície útil de 790 m² dividits en dues alçàries: planta baixa i entresolat. L'espai inclourà una sala polivalent, amb capacitat per a 80 persones, que podrà ser utilitzada independentment de la resta d'espais de la biblioteca. El pressupost de licitació de les obres, que han estat adjudicades a la constructora Copcisa, és de 1.145.570 euros i la durada prevista és de cinc mesos i mig. Un cop acabats els treballs de condicionament de l'espai, s'hi haurà d'instal·lar el mobiliari, i està previst que pugui estar totalment enllestit a final d'any.

El projecte es va endarrerir a causa de la demora en la construcció del bloc d'habitatges privats on s'havia de situar, que va fer que l'anterior govern municipal desviés els recursos destinats a la biblioteca cap als treballs d'enjardinament de la plaça de Pompeu Fabra, una de les obres destacades del mandat anterior. Finalment, el govern municipal del PP, juntament amb CiU, va desencallar el projecte que ha de donar servei a una àrea d'influència que comprendrà els barris de Casagemes, Canyadó i Manresà, que sumen una població total de 10.500 habitants.

L'equipament formarà part de la Xarxa Municipal de Biblioteques que gestiona la Diputació de Barcelona i es convertirà en la sisena instal·lació que la xarxa té a la ciutat de Badalona.

LA XIFRA

790
metres quadrats
tindrà la futura biblioteca de Canyadó-Casagemes, que inclourà una sala d'actes polivalent.

Propostes per donar nom a l'equipament

L'associació de veïns de Canyadó proposa que el futur equipament porti el nom de Jordi Monés i Pujol-Busquets, un badaloní expert en la història de l'educació a Catalunya. El grup municipal de CiU creu que la biblioteca hauria d'anomenar-se Joan Argenté, en reconeixement al poeta de Badalona que ha obtingut premis literaris de prestigi com el Joan Salvat-Papasseit o el Carles Riba, i que té també la Creu de Sant Jordi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia