cultura

El blanenc Ros guanya un concurs d'òpera

L'obra serà interpretada per alumnes de secundària al Liceu

El compositor blanenc Mario Ros ha guanyat el quart concurs de composició d'òperes Òpera a Secundària al Liceu, amb l'òpera Oh l'amor!. El concurs va ser convocat pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona, va néixer com a eina educativa l'any 1998 i pretén estimular la creació entre els compositors i, sobretot, introduir els escolars en el món de l'òpera.

La composició de Ros serà interpretada per tres-cents alumnes de primer i segon de secundària i un grup de joves cantants en la part coral, un cor d'escena i joves músics. En aquest, l'òpera també demana dos solistes professionals i quatre joves solistes. Per entrar en la convocatòria calia presentar una part de l'òpera composta, a més de la seva descripció, un resum de l'argument, una fitxa tècnica sobre els cantants i l'orquestra i el material per a l'assaig de la part ja composta. L'obra acabada haurà de ser entregada al setembre. Després serà el Liceu qui s'encarregarà de formar el professorat de secundària implicat per preparar el cor dels tres-cents estudiants.

L'òpera Oh, l'amor! durarà uns 45 minuts i es preveu que l'estrena sigui el mes de maig del 2015 dins de l'activitat del Liceu Òpera a Secundària. Ros té un extens currículum com a compositor i ha guanyat diversos premis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia