cultura

Acord d'urgència per finançar el Museu de Lleida

El departament de Cultura assumeix part dels diners que hauria de posar Paeria i Consell Comarcal

Un any després de l'última reunió, el plena del patronat del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal es va reunir ahir a la tarda per tal de desencallar el pressupost de l'equipament per a aquest any. Durant els darrers exercicis la falta d'acord ha fet que s'anés prorrogant, però finalment aquest any les cinc institucions que sostenen el museu (el departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Lleida, la Paeria, el Consell Comarcal del Segrià i el bisbat de Lleida) s'han hagut de seure al voltant d'una taula i desencallar l'acord pressupostari.

No ha estat fàcil. Des del departament de Cultura es retreu a la Paeria que no estigui complint amb els seus compromissos de finançament. El deute acumulat de la Paeria amb el museu és de 205.000 euros, i 35.000 és el que deu el Consell Comarcal del Segrià. Per quadrar el pressupost d'aquest any, faltava l'aportació de 90.000 euros més, que finalment posarà la conselleria de Cultura.

El delegat de Cultura a Lleida, Josep Borrell, afirma que aquest departament ha de suplir el pressupost que no poden aportar les altres institucions, ja que la Paeria i la Diputació de Lleida han de posar el 32,5% del pressupost del museu cadascuna, el 20% el departament de Cultura i el 5% el consell comarcal, però en canvi aquest any Cultura hi posarà la major part del pressupost, 390.000 euros, per 300.000 la Diputació i 197.000 l'Ajuntament de Lleida.

LA XIFRA

950.000
euros
és el pressupost del Museu de Lleida aquest any. Fa sis anys, abans de la crisi, era d'1,5 milions d'euros

LA FRASE

El museu ha de tenir unes dimensions i un pressupost digne i no es pot reclamar que es retalli més
Josep Borell
delegat del departament de cultura a lleida

Un terç de retallada

Les estretors econòmiques del museu de Lleida contrasten amb les dimensions amb què va ser aixecat l'any 2007, amb la idea de convertir-se en el principal museu de les terres de Lleida aprofitant la impressionat col·lecció d'art sacre del bisbat i les peces d'art de tots els temps de diferents col·leccions públiques i privades. En sis anys, el pressupost del funcionament del museu ha caigut dels 1,5 milions a 950.000 euros. La Paeria, amb deute acumulat, ha reclamat que s'ajusti més el cinturó, però des de Cultura afirmen que ja ho ha fet prou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.