cultura

Mariona Carulla

Candidata a presidir l'Orfeó Català

“Volem seguir treballant per assolir l'excel·lència”

Volem una programació artística de primer nivell i oferir oportunitats als cors
Quins són els eixos principals del seu programa?
Ja quan vam sortir elegits fa quatre anys vam anar a buscar els orígens de l'Orfeó. Els estatus diuen que la missió de l'Orfeó i el Palau és la promoció de la música, i en especial el cant coral. Volem una programació artística de primer nivell i tenir els cors de l'Orfeó Català, el Cor de Cambra i l'Escola Coral, com a eixos centrals. Vetllem perquè els cors puguin créixer artísticament, i per això els volem oferir l'oportunitat de cantar amb bons directors, bones orquestres i a bons auditoris; això s'aconsegueix amb bona programació.
Què milloraria?
En quatre anys s'han acomplert tots els nostres projectes. Hem de consolidar i continuar els actuals programes, com ara el Social, que es va engegar fa dos anys. Estem en una zona, el Casc Antic i el Raval, on podem donar l'oportunitat als nens de pertànyer a un cor i de cantar al Palau, i això els proporciona una sensació de pertinença. En els cors desenvolupen valors com ara la solidaritat i la disciplina... i s'acaben fent seu el Palau.
Que ha canviat a l'Orfeó d'ençà que és presidenta?
Abans hi havia tres auditories per cadascuna de les entitats, l'associació, la fundació i el consorci. Cadascuna tenia règims laborals diferents i era un embolic. Aquesta era la forma que va facilitar a en Millet robar a l'associació, que no s'auditava perquè movia pocs diners. Tots volíem resoldre aquest galimaties. Per majoria vam aprovar la nova organització, que ha estat un model d'èxit. De fet, això que l'altra candidatura tan critica, que el Palau està cedit a la fundació per 25 anys, abans ho estava al consorci per 50! El Palau és molt car de manteniment i les subvencions de la Generalitat van al finançament de l'edifici. D'altra banda, els diners dels mecenes van a la fundació, que són els que desgraven. Ara s'ha fet una sola entitat, una nova fundació, que ho gestiona tot de manera unificada. Els mecenes també poden ara fer un seguiment dels diners que aporten. Més transparència no hi pot haver.
Pau Duran diu que els pressupostos no quadren.
Diu que el pressupost del 2012 no coincideix amb la memòria del mateix any, però, quan és vist que en una empresa coincideixi fil per randa amb un resultat del tancament? En aquest cas vam tenir dues donacions i per això vam tenir un excedent. Amb tot, encara hi ha serrells que s'han de solucionar. El judici no s'ha acabat i hi ha retorns.
També apunta que han baixat el nombre de socis.
El que hem fet ésregularitzar la llista perquè teníem molts socis que ja eren morts. Hem fet accions d'encartaments, però no és fàcil perquè la societat actual té altres paràmetres. Amb tot, creiem que el sostre per al seu bon funcionament és de cinc-mil socis.

El perfil

Llicenciada en econòmiques i Creu de Sant Jordi

Filla de Lluís Carulla i Canals, fundador de l'empresa d'alimentació Gallina Blanca (embrió del grup Agrolimen), Mariona Carulla és llicenciada en econòmiques per la Universitat de Barcelona i PADE (Programa d'Alta Direcció d'Empresa) a IESE. Va desenvolupar la seva trajectòria professional a Gallina Blanca i ha estat membre del consell d'administració d'Agrolimen fins al 2009. Molt sensible al món de la cultura, ha estat vicepresidenta de la Junta de la Sagrada Família, i presidenta del Concurs Internacional de Piano Maria Canals. Era vicepresidenta de l'Orfeó Català quan va esclatar el cas Millet, i per això va posar-se al capdavant del Palau el juliol del 2009. Un any després va ser escollida presidenta de l'entitat. El mateix 2010 rebia la Creu Sant Jordi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia