cultura

El Conca vol l'Estat dins l'Auditori

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya (Conca) creu que l'Estat hauria de participar, en un acord marc de col·laboració, en el funcionament de l'Auditori de Barcelona: “Com a equipament de referència sectorial, l'administració general de l'Estat hauria de garantir la col·laboració i el finançament de forma estable”. Carles Duarte, president del Conca, creu que “l'administració de l'estat no es pot desentendre de l'Auditori perquè el seu abast no és local”.

Aquesta és una de les conclusions a les quals arriba l'informe d'auditoria realitzat pel Conca sobre l'Auditori i la seva orquestra, l'OBC, que es va presentar ahir. Un informe que es basa en el funcionament l'Auditori durant els anys 2010, 2011 i 2012.

Carles Duarte va admetre: “Des del Conca veiem amb inquietud i preocupació que arran de la crisi els recursos econòmics per al món de la cultura s'hagin retallat. S'han d'atendre les emergències socials, però a llarg termini això pot tenir conseqüències desastroses.”

Algunes de les altres recomanacions que fa l'informe respecte a l'Auditori inclouen la necessitat d'incorporar “patrocinadors i mecenes”, entre altres raons perquè el taquillatge és inferior al 20% del total del pressupost; insistir en la funció de l'equipament com a exhibidor de la producció musical catalana; reforçar els projectes que donin una presència internacional a les formacions musicals pròpies; incrementar les accions destinades a captar el públic visitant; treure partit de les “eines virtuals de creació i enfortiment de la comunitat”, utilitzar les xarxes socials per donar més visibilitat, i buscar un públic “més científic” a través del Museu de la Música.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia