cultura

El Campus Rock Girona tindrà continuïtat

Vint alumnes d'entre 12 i 20 anys han participat en la primera edició, a la Marfà, amb músics de Lax'n'Busto i La Iaia

El Campus Rock Girona, que s'ha celebrat entre dimarts i dijous d'aquesta setmana a l'Espai Marfà del barri de Santa Eugènia, té garantida la seva continuïtat i probablement tindrà lloc en les mateixes dates del juliol en futures edicions. En aquesta primera edició, hi han participat vint alumnes d'entre 12 i 20 anys, que han tingut com a professors diversos musics professionals, com ara el bateria Jimmy Piñol, de Lax'n'Busto; el guitarrista Toni Xuclà, de Menaix a Truà; Ernest Crusats, cantant de La Iaia; la cantant i pianista Bertha Garcia, coneguda artísticament com a Nuna, i el baixista David Ibarz.

Campus Rock és una escola de música itinerant, especialitzada en el pop-rock, que va començar l'any 2000 al Senglar Rock de Montblanc i de la qual ja se n'han fet 32 edicions, que s'han organitzat en diverses localitats, com ara Lleida, Manacor, Castellterçol, Hostalets de Pierola i, des d'ara, també Girona, on el Campus Rock ha estat produït per l'Associació pel Diàleg de la Música (Adim) i l'Espai Marfà, amb la col·laboració de la Casa de la Música. Les classes han tingut lloc als bucs d'assaig de l'Espai Marfà i els concerts –un d'alumnes, amb caràcter intern, dimecres, i el concert de cloenda celebrat ahir a la nit–, a la sala polivalent de la Marfà.

Durant els tres dies del campus, els alumnes han treballat en combos i classes magistrals tant temes propis com versions de temes coneguts. Són autèntics seminaris d'immersió en la música, amb intenses jornades que s'allarguen des del matí fins al vespre i que també proporcionen “un marc d'intercanvi d'idees i convivència entre músics de procedències diverses”. “Aquests seminaris musicals han omplert un buit que hi havia fins ara a Catalunya en l'ensenyament del pop-rock”, asseguren els organitzadors.

El Campus Rock no inclou classes de teoria musical i les úniques sessions teòriques són els tallers de composició, com el que ha ofert en aquesta edició Ernest Crusats, de La Iaia.

LA XIFRA

20
alumnes d'entre 12 i 20 anys han participat en la primera edició del Campus Rock Girona, a l'Espai Marfà.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia