cultura

Mor l'escenògraf Isidre Prunés als 66 anys

Actualment, es trobava treballant en la reposició del musical 'Mar i Cel'

Va signar indistintament més de 300 obres, tant d'escenografies com de vestuaris per a teatre, cinema i televisió

L'escenògraf Isidre Prunés ha mort aquest divendres al migdia víctima d'un càncer als 66 anys, que l'havia obligat a retirar-se dels escenaris durant el darrer any. Actualment, estava treballant en la reposició del musical Mar i Cel de la companyia Dagoll-Dagom, amb Montse Amenós; i en la darrera temporada, Prunés va estrenar tres òperes al Gran Teatre del Liceu, de les quals era autor del vestuari. Es tracta de Tosca de Giacomo Puccini, el mes de març; Il prigionero de Luigi Dallapiccola i Suor Angelica, també de Giacomo Puccini, a principis de juny. La seva carrera com a escenògraf va començar els anys 70 i va ser considerat el deixeble predilecte de Fabià Puigserver.

A més, va ser adscrit al Departament de Disseny Escènic com a docent fins a la jubilació el 2013. Prunés va signar indistintament més de 300 obres, tant d'escenografies com de vestuaris per a teatre, cinema i televisió, on va expressar la seva visió escenogràfica caracteritzada per la riquesa i voluptuositat dels materials que utilitzava i l'adequació de les propostes a l'objectiu dramatúrgic del muntatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia