cultura

D'Rivera escalfa el Jamboree

El mític saxofonista cubà toca amb el seu sextet i també amb la Jamboree Big Latin Band

El festival Mas
i Mas s'enceta amb una tanda de concerts del músic de jazz

Ahir el llegendari saxofonista cubà Paquito D'Rivera va inaugurar el San Miguel Mas i Mas Festival amb dues actuacions (20 i 22 hores) que repetirà cada dia fins dissabte, 2 d'agost, acompanyat del seu sextet. En aquest format, D'Rivera presentarà un repertori centrat en el seu disc Jazz Meet the Classics, en què la formació reinterpreta en clau de jazz composicions de música clàssica de Chopin, Mozart i Beethoven, entre d'altres. D'aquest darrer va dir ahir D'Rivera en una roda de premsa: “Sembla que sigui americà; hi ha moments en què fa la impressió que va compondre un blues de New Orleans.”

Pel que fa a l'altre format que presentarà a Barcelona, el diumenge dia 3, i també amb dues actuacions, Paquito D'Rivera compartirà escenari amb la Jamboree Big Latin Band per fer sonar temes de jazz llatí inclosos en l'últim disc d'aquesta formació, titulat Pavana Club, i altres composicions del mateix gènere. Pel director de la big band, Ramon Escalé, és un honor tocar amb D'Rivera. “Jo vaig començar tard en la música, ja de gran. Anava per metge, i en aquells començaments D'Rivera em va ser tot un referent”, va dir.

Com que es tracta de jazz, a totes les previsions fetes s'hi pot afegir alguna sorpresa. A suggeriment d'una periodista, D'Rivera va deixar caure que podria retre un petit homenatge a Tete Montoliu, de qui va dir que només sabia extreure del piano “les notes bones”, i va recordar les diferents trobades amb el músic de jazz català, una de les quals a la mítica sala La Cova del Drac, al carrer Tuset de Barcelona.

Però el Mas i Mas continua amb força, després de l'arrencada de Paquito D'Rivera, a diferents escenaris. Al Jamboree hi actuaran al llarg del mes d'agost: Freddy Cole; Benny Golson Quartet, Lucky Peterson Band, Mina Agossi Quartet, Carles Benament Trio & Giulia Valle, China Moses & Ralphaël Lemmonier i Alyth McCormack & Frank Harrison Trio.

A la Sala Gran del Palau de la Música: Alba Ventura, Lluís Rodríguez Salvà, i Mike Sánchez & Barcelona Big Blues Band & Dani Nel·lo, entre d'altres.

A aquests dos espais se'ls afegeix també el Muhba, el Museu d'His-tòria de Barcelona, on
se celebraran microconcerts de 30 minuts, amb la participació de Daniel Ligorio, el Trio Hyagnis, The Hanfris Quartet i el Trio Arriaga, que farà
el concert de cloenda el 31 d'agost. (www.maisimas.com/festival).

També hi haurà actuacions a la sala Moog i a Los Tarantos, juntament amb El Born Centre Cultural, on se celebrarà el cicle de cançons del món Sona al món i torna al Born.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia