cultura

Focus teatral

Temporada Alta avança la programació de la 23a edició, en què torna a apostar per la combinació d'obres internacionals de referència i produccions catalanes

Lluís Homar protagonitzarà sol a l'escenari una versió de ‘Terra baixa'
de Pau Miró

Un any més, durant la tardor, el festival Temporada Alta convertirà Girona i Salt en l'epicentre teatral del país. Concretament del 3 d'octubre al 8 de desembre, quan els diversos escenaris de les dues ciutats i d'altres localitats de la seva àrea urbana bulliran d'activitat artística amb un programa en què, novament, no faltaran un bon nombre d'estrenes, produccions internacionals i tota mena de propostes de gèneres d'art en viu
i per a tots els públics.

En espera de completar la programació, el primer gran avançament de la vint-i-tresena edició del Festival de Tardor de Catalunya presenta una combinació equilibrada entre una important oferta de propostes internacionals més actuals i de referència amb l'estrena de noves produccions catalanes i l'impuls a la dramatúrgia del país. En total hi haurà uns noranta espectacles repartits durant els dos mesos que dura el festival. Una de les perles del programa d'aquest any serà el clàssic d'Àngel Guimerà Terra baixa readaptat per a un sol actor. Un repte escènic que assumirà Lluís Homar, en una producció del mateix festival i El Canal, que dirigirà Pau Miró. L'actor ja va protagonitzar el muntatge mític del Teatre Lliure als anys vuitanta. Una altra obra que segur que despertarà interès és el muntatge Ruz-Bárcenas, un text de Jordi Casanovas i dirigit per Alberto San Juan que es va poder veure al mes de maig a Madrid.

Pel que fa a l'àmbit internacional, destaquen dues produccions que giren al voltant de la música i que posaran el focus en el continent africà. La primera és Macbeth, a post-colonial opera with music more or less by Verdi, una versió de l'espectacular òpera interpretada per dotze cantants negres i amb els músics a l'escenari, dirigits per l'artista visual Brett Bailey. L'altra és el resultat de l'aliança entre el teatre KVS i la companyia belga de dansa Les Ballets C de la B, que, juntament amb Serge Kakudji i una orquestra de tretze músics congolesos, interpretarà melodies de diversos compositors barrocs, rock i jazz. I més enllà del teatre, Cirkus Cirkör, un dels màxims exponents de l'escola nòrdica de circ contemporani, presentarà Knitting peace, una proposta artística que demostra que no està renyida amb un compromís social.

La porta d'entrada d'espectacles iberoamericans estarà un any més oberta i entre les obres que s'hi podran veure destaca Viejo, solo y puto, del creador argentí Sergio Boris, inèdit al festival.

La Setmana de Crea-ció Contemporània –que portarà programadors internacionals fins a Girona–, el projecte de dansa #FF80, el Torneig de Dramatúrgia Catalana o la creació de nous cicles són altres propostes d'una edició que també potencia el teatre familiar, la música i el cinema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia