cultura

La biblioteca de Blanes ha perdut 1.060 documents

Durant l'inventari que s'ha fet aquest estiu s'ha detectat que té 62.200 documents, un 1,7% menys del que constava en el fons

El 2006 es van detectar 2.159 documents menys en el catàleg

La biblioteca comarcal de Blanes ha fet inventari dels seus documents durant l'estiu i ha constatat que té 62.200 documents, 1.060 menys dels que hauria de tenir. Aquest miler de documents que no s'han trobat però que en teoria formaven part del fons representa un 1,7% de la col·lecció i és una xifra molt inferior als 2.159 documents que es van perdre en el primer inventari que es va fer, el 2006, tres anys després que obrís la biblioteca.

El fons total que la biblioteca comarcal de Blanes tenia en el catàleg era de 63.260 elements (llibres, DVD, CD, vídeos, etc). L'inventari és una eina bàsica en qualsevol servei de préstec, per tal de tenir al dia el catàleg de documents. Es tracta que reflecteixi al màxim de fidedigne possible de quin material es disposa. Una altra finalitat que s'acompleix cada vegada que es fa endreça dels documents d'una biblioteca és que el seu equip humà de treball pugui prendre una consciència més de la magnitud de la documentació de què disposa i que es puguin esmenar errors de localització de documents que els anys de préstec poden haver provocat involuntàriament.

“No és tracta tan sols de detectar errors en el catàleg, es tracta que puguem donar un servei millor a l'usuari en la recerca d'un determinat llibre o de qualsevol altre tipus de document que ens demana. De vegades ja no es tracta d'un llibre o una pel·lícula que es busca per estar entretingut, sinó de material que es busca per a una investigació”, explica la directora de la biblioteca comarcal de Blanes, Gemma Ciuró.

Malgrat la pèrdua dels documents que s'ha constatat, l'inventari ha servit per trobar documents inesperats, com ara un exemplar de la revista Recull editat amb motiu de la festa major de l'any 1961, que aquests dies s'ha tingut exposat. La biblioteca comarcal tornarà a fer inventari el 2019.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia