cultura

Amb el vent a favor

El Festival de la Porta Ferrada assoleix els vint mil espectadors, un setanta per cent d'ocupació, en la seva primera edició sota la direcció de TheProject

Dissabte, amb l'actuació del Ballet Víctor Ullate, es tancarà la 52a edició del Festival de la Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà), la primera gestionada per TheProject. Ahir, tanmateix, la direcció del festival ja va presentar el balanç de com ha anat el festival i va expressar la seva satisfacció pels objectius aconseguits.

Amb un setanta per cent d'ocupació mitjana i encara amb dos espectacles pendents per acabar d'arrodonir les xifres de la programació –la soprano Ángeles Blancas actuarà divendres–, són gairebé vint mil els espectadors que ja han gaudit del festival ganxó. Aquesta xifra és la suma dels més de quinze mil assistents als espectacles de pagament i els prop de cinc mil que s'han apropat a les activitats de carrer d'aquest any. Dels 21 espectacles de pagament programats entre el 18 de juliol i el 23 d'agost, destaquen els plens absoluts en l'apartat de les arts escèniques d'espectacles programats, com ara l'Instint, de David Trueba, presentat per Jordi Évole; El crèdit, de Jordi Boixaderes i Jordi Bosch, i Nadie sabe nada, d'Andreu Buenafuente i Berto Romero.

Pel que fa a la música, en l'apartat de músiques modernes Malú i Crystal Fighters van fer ballar 3.500 i 2.000 persones, respectivament, i van ser els concerts més multitudinaris; i al concert que van oferir Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró es van exhaurir les entrades. La música clàssica també ha assolit bones xifres, segons informa la direcció, que també celebra la participació ciutadana als espectacles de carrer com ara el Comedy corner, el concert de Blaumut i les actuacions repartides per la ciutat, així com la programació infantil amb Portaferrada Kids i Macedònia. Activitats que sens dubte es repetiran en les pròximes edicions atesa la seva magnífica acollida.

De cara a l'any vinent, avancen que es mantindran i reforçaran les aliances amb entitats locals com per exemple l'Espai Carmen Thyssen i el Patronat de Turisme de la Costa Brava amb l'objectiu de consolidar Sant Feliu de Guíxols i el festival en un punt neuràlgic de la cultura de la Costa Brava. També se seguiran introduint millores als diferents espais per continuar oferint un festival proper i de qualitat.

Dos últims espectacles

Després de la vibrant actuació d'ahir dels mítics The Original Blues Brothers Band, queden dues actuacions. Primer, la de la soprano Ángeles Blancas, que divendres (22.30 h) oferirà un recital d'aires estiuencs com a preludi a l'últim espectacle que ofereix la programació d'aquesta 52a edició. L'honor de cloure-la recaurà en el Ballet de Víctor Ullate (dissabte, 22.30 h) amb Samsara; la nova coreografia s'alimenta dels viatges del ballarí a Egipte, l'Iran, la Xina, l'Índia, el Japó i el Nepal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia