cultura

Concert gratuït de Manel a les festes de la Cinta

La festa major de Tortosa també inclou un concert de ‘folk' de Germà Negre

Un concert gratuït del grup Manel (la nit del 5 de setembre), el darrer que oferirà enguany a la demarcació de Tarragona, i les actuacions dels grups Crator, la Reina del Blackjack, El Son de la Chama i Gipsy Latin són les cites musicals més destacades de les festes de la Cinta de Tortosa, que tindran lloc del 4 al 8 de setembre, amb més de 130 propostes lúdiques, culturals i institucionals. Hi haurà, però, un acte tradicional que s'avançarà al programa: el 30 d'agost, a l'escenari del parc Teodor Gonzàlez, tindrà lloc la lectura del pregó i la proclamació de la reina de les festes, Júlia Audí; de la reina infantil, Àngela Calduch, i de les pubilles.

El pregó anirà a càrrec de Cinta Adell, escollida pel seu impuls a les danses folklòriques tortosines i la seva implicació durant més de trenta anys a les festes de la Cinta. El 4 de setembre, l'arribada dels gaiters a la plaça de l'ajuntament donarà el tret de sortida a la festa major. A banda dels concerts al parc municipal Teodor Gonzàlez, el regidor de Festes, Domingo Tomàs, va destacar ahir les nits de ball a la terrassa del teatre auditori, amb les orquestres Meravella, Pennsylvania i Nueva Alaska. També va destacar la Nit Revival amb la festa Ballem els 80, amb Los 80 Principales, i també les novetats que incorporarà la darrera nit, amb un final de festa que inclou una tronada pirotècnica (que s'afegirà als tradicionals focs d'artifici de festes) i un concert amb música d'arrel a càrrec de Germà Negre.

La sortida del seguici festiu, el XXXI correfoc de les Terres de l'Ebre, la Ban Cavalcada amb la rondalla de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, cercaviles i l'ofrena de flors i fruits a la verge de la Cinta (el 6 de setembre) són alguns dels actes tradicionals que se succeiran durant la festa major de la capital ebrenca. Domingo Tomàs va assenyalar ahir que el programa inclou actes per a totes les edats: “Seguint la línia encetada el 2011, aquestes festes de la Cinta incorporen tots els retocs i matisos que des de la ciutadania i les entitats se'ns han anat demanant.” “Malgrat això –va afegir-hi–, hi ha tantíssimes activitats que és impossible poder veure-ho tot”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia