cultura

L'Ingràvid potencia la creació emergent de l'Empordà

El guanyador del premi Km0 podrà desenvolupar un projecte per a l'edició del festival de l'any que ve

El festival de cultura contemporània de l'Empordà, l'Ingràvid, que se celebrarà la pròxima tardor, ha obert una convocatòria per promoure els artistes emergents de la comarca i la seva àrea d'influència que permetrà als creadors seleccionats exposar els seus treballs als aparadors dels comerços de Figueres. Les propostes es podran veure entre els dies 6 i 23 de novembre dins el projecte Dalírium i en el marc de la programació del festival.

La convocatòria, en la qual també participen el Teatre Museu Dalí i l'associació Comerç de Figueres, s'adreça a qualsevol artista, sense límit d'edat, que tingui la residència o que desenvolupi la seva activitat entre l'Empordà i el Rosselló, en un radi de 60 quilòmetres de Figueres, i que acrediti una trajectòria de menys de cinc anys.

Els aspirants tindran l'opció de guanyar el premi Km0, consistent en la producció d'una obra per a la següent edició del festival Ingràvid, amb una dotació de 500 euros. Els projectes es poden fer arribar a l'organització fins al dia 31 de setembre, a l'adreça [email protected].

L'edició del festival Ingràvid 2014 presenta diverses seccions paral·leles a les activitats pròpies de la mostra que tenen lloc a la Rambla de Figueres i els seus entorns la primera quinzena d'octubre. D'una banda, l'exposició de videoart organitzada conjuntament amb l'Arts Santa Mònica de Barcelona, del 2 al 21 de setembre, i de l'altra, l'exposició Me and the curiosity, que es presentarà del 9 al 18 d'octubre a la galeria Dolors Ventós de Figueres. Del 26 de setembre al 12 d'octubre els vídeos projectats al Santa Mònica es podran veure també al Museu de l'Empordà.

El tret de sortida, al setembre a l'Arts Santa Mònica

Una selecció de sis treballs de videoart que es projectaran a l'Arts Santa Mònica de Barcelona donarà, el 2 de setembre, el tret de sortida a la programació de l'Ingràvid 2014. Els sis treballs escollits, que es podran veure a la Sala Balcó del centre cultural barceloní fins al 21 de setembre, plantegen, a través de la mirada de creadors de tot el territori català, diferents formes de treball en comú entre l'artista i els ciutadans. Aquesta nova proposta, coproduïda entre l'Arts Santa Mònica i l'Ingràvid, té com a objectiu “incorporar la participació ciutadana en els processos de producció artística”. Els projectes seleccionats a l'exposició són de Blai Mesa, Gabriela Berti, Francesc Xavier Centeno, Kenneth Ruso, Les Salonnières i Vanesa Varela Vázquez, que s'exhibiran al costat d'altres obres ja produïdes en altres edicions de l'Ingràvid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia