cultura

Dues obres s'estrenen a Figueres i Lloret abans de la inauguració del Fitag

Aquest cap de setmana el Festival de Teatre Amateur de Girona ja encén els motors amb dues coproduccions fora dels dies oficials

Dimarts començarà la 14a edició

Tot és a punt per celebrar la 14a edició del Festival de Teatre Amateur de Girona, que des de dimarts vinent fins dissabte oferirà cinc dies d'una programació teatral variada, participativa i per a tots els públics. Abans, però, el Fitag encendrà els motors amb una programació extraordinària (Off Fitag) que, per primera vegada, se situa fora dels dies oficials del festival. Es tracta de l'estrena de dues coproduccions del mateix Fitag més enllà de Girona. Concretament, Metro, demà al teatre municipal El Jardí, de Figueres (21 h, 5 euros), i demà passat La història de una locura al Teatre Municipal de Lloret de Mar (20 h, 5 euros). Una tercera obra coproduïda pel festival gironí, Una mujer inquietante, es podrà veure els dies 27, 28, 29 i 30 d'agost al centre cívic Barri Vell-Mercadal de Girona.

Les coproduccions teatrals van néixer en l'edició del Fitag de l'any passat. Des de llavors, les companyies Maru-Jasp, d'Alcalà de Henares, i Grotesque, de Surgut (Rússia), han estat treballant amb la companyia Tequatre, de Figueres, i el Col·lectiu d'Actors i Actrius de Lloret de Mar, respectivament. L'obra que es podrà veure a Girona és fruit d'un projecte d'intercanvi internacional amb la directora Graziela Sureda, de Buenos Aires, i la companyia Pedres i Sospirs de Girona.

El director del festival, Martí Peraferrer, explica: “S'aposta per un format diferent, en què l'intercanvi, la formació i la promoció dels nostres grups de teatre amateurs passin experiències actives i dinàmiques, i no es limitin a ser un aparador d'espectacles, sinó també una fàbrica d'idees participatives que es cuinen molts mesos abans”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia