cultura

Sílvia Pérez Cruz, Manel, Joan Dausà i Txarango, els plats forts de l'Acústica

Després de la inauguració d'ahir, que va aplegar molt públic, tot està a punt per a la primera gran nit del festival

S'ofereixen fins a 13 propostes musicals

Figueres es prepara per a la primera gran nit d'Acústica, que omplirà la ciutat des de primera hora de la tarda fins ben entrada la matinada. Després del primer tastet d'ahir, avui arriben a la cita alguns dels grans noms del cartell, començant pel duet format per Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández, Refree, que portaran el seu espectacle conjunt al Teatre Jardí en un concert que ja té les entrades exhaurides. Les versions dels artistes que més els han marcat seran les protagonistes d'un concert íntim que aquest estiu ja han portat a bona part dels principals festivals d'estiu del país, sempre amb un gran èxit de convocatòria.

Uns dels altres grans protagonistes seran Txarango, que ben segur que protagonitzaran un dels concerts més multitudinaris del festival. I és que els del Ripollès no paren de créixer i compten per desenes de milers els assistents a cada concert que ofereixen. Després d'un estiu frenètic en què han combinat actuacions prop de casa amb expedicions per Europa i, fins i tot, a Nova York, la banda arriba a Figueres per presentar Som riu, el seu darrer àlbum, davant d'un públic que els espera amb ganes. I si el fenomen Txarango no fos prou per omplir a vessar la Rambla, anirà precedit d'un altre nom molt esperat, el de Joan Dausà. El cantautor no para de generar nous seguidors i el seu últim disc, On seràs demà?, l'ha confirmat com un dels grans noms del país.

I encara molt més

La llista de noms de luxe, però, no acaba aquí, perquè al recuperat espai de la plaça Gala-Salvador Dalí hi arribaran Manel, que repeteixen per segon any consecutiu a l'Acústica, però que pràcticament han tornat a exhaurir entrades, en una demostració que continuen convencent el públic empordanès. També La Troba Kung-Fú passarà per Figueres per oferir-hi una actuació molt especial. La banda liderada per Joan Garriga s'acompanyarà de diversos glosadors dels Països Catalans per oferir un concert que s'emmarca en els actes del Tricentenari i que combinarà peces del grup amb clàssics del cançoner tradicional català.

Enric Montefusco (cantant i compositor de Standstill), Beth, Nereida Fau, DJ Amable i DJ J.L. Dark completaran una jornada de festival en què tampoc faltarà l'activitat per als més petits, amb l'Acustiqueta, la marca infantil de la cita. Al matí, The Penguins hi duran el seu espectacle Reggae per a Xics, mentre que a la tarda serà el torn de We are the world, un espectacle pensat per a nens amb què Moonwalkers retran tribut a Michael Jackson, i Brodas Bros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia