cultura

L'ermita de Santa Cristina de Lloret serà municipal

L'Obreria cedeix l'ús cultural del temple a l'Ajuntament quinze anys

Els concerts han congregat 1.300 persones

L'Ajuntament de Lloret de Mar es quedarà quinze anys l'ermita de Santa Cristina. L'Obreria de Santa Cristina, propietària del temple, ha cedit l'ús cultural de l'ermita a l'Ajuntament, que disposarà “d'un espai municipal més”, en paraules del regidor de Cultura de Lloret, Arseni Frigola (CiU).

L'Obreria va canviar el paviment de l'ermita. Els treballs van costar uns 50.000 euros, 10.000 dels quals van arribar mitjançant una subvenció de la Diputació de Girona. L'ajut de la Diputació, menor que el que havia demanat l'Obreria, va obligar a reduir la durada de la cessió per qüestions legals.

L'Obreria i l'Ajuntament de Lloret havien signat al març un conveni pel qual el consistori gestionaria l'ermita vint anys. Amb el recent canvi, aprovat en la junta de govern local del 4 d'agost, l'Ajuntament lloretenc disposarà de l'ermita fins al 2029.

L'ermita de Santa Cristina és, en paraules de l'escriptor Josep Pla, “l'ermita de les ermites catalanes”. Santa Cristina (el 24 de juliol) és la patrona de Lloret de Mar i protectora de la gent del mar. Des del mes de març, Frigola és l'obrer major de Santa Cristina en substitució de Salvador Palaudelmàs.

Els divendres, música

L'Obreria ha fet balanç dels concerts d'agost a Santa Cristina. En tot el cicle, de quatre vetllades, hi van anar 1.300 espectadors, moltes de les quals de Lloret i de les comarques gironines i barcelonines. Hi van actuar Joan Dausà (1 d'agost), Maria del Mar Bonet i Borja Penalba (dia 8), Mon Roth (dia 15) i Indira Ferrer-Morató i Antoni Mas (dia 22). Els concerts s'han pogut fer sota el pi de l'ermita, tret de l'espectacle d'òpera i sarsuela del dia 22, que es va haver de traslladar a l'interior de l'ermita a causa de la pluja.

LA XIFRA

10.000
euros
va concedir de subvenció la Diputació per canviar el paviment de l'ermita de Santa Cristina.

LA DATA

1354
és l'any de les primeres notícies sobre la capella de Santa Cristina, patrona de Lloret de Mar.

Presentacions i visites

El regidor de Cultura, Arseni Frigola, assenyala que les instal·lacions de Santa Cristina sempre “són a disposició de l'Ajuntament”. Frigola recorda que el mes passat la presentació d'una campanya entre Blanes i Lloret per afavorir el reciclatge del vidre es va fer al paratge de Santa Cristina.

A l'estiu, l'ermita, inclosa en la visita al Museu Obert de Lloret de Mar (Moll), ha estat oberta les tardes de juliol i agost. Els visitants han disposat d'uns fulletons en català, espanyol, anglès i francès. Segons els estudis de Joan Domènech Moner, les primeres notícies sobre la capella ermitana de Santa Cristina són del 1354.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia