cultura

Trio d'asos per a la Mercè

Manel, Txarango i La Troba Kung-Fú estrenaran l'escenari Mediterràniament, a la platja del Bogatell

L'Orquestra Plateria iniciarà el dia 23 a la plaça Catalunya la seva gira pel 40è aniversari

Un escenari patrocinat per Damm a la platja del Bogatell s'incorporarà enguany a la programació musical de la Mercè. S'anomena Mediterràniament, i el dimarts 23 de setembre acollirà tres dels grups de més èxit actualment a Catalunya: Manel (21.30 h), en l'últim concert de la gira d'Atletes, baixin de l'escenari; Txarango (23.30 h), i La Troba Kung-Fú (01.30 h). Damm, tot i aquesta iniciativa, no renunciarà al ja tradicional concert a la seva antiga fàbrica, de manera que el dissabte 20, al número 515 del carrer Rosselló, s'hi espera els catalans Coriolà i Mishima i els londinencs Klaxons. Tots dos concerts, com la resta de programació musical de la Mercè, són gratuïts.

Més enllà de la platja del Bogatell, la Mercè repartirà la programació en escenaris com ara la plaça Catalunya, la plaça Sant Jaume i l'avinguda de la Catedral, que entre els dies 19, 20, 21 i 23 serà el marc d'un programa internacional amb un èmfasi especial en les músiques llatines i noms com ara Alma Afrobeat Ensemble, Baloji, Pep Gimeno Botifarra, Argentina, La Pegatina, Aspencat, Fundación Tony Manero, La Iaia XXL & Cobla Bisbal Jove i Delafé y Las Flores Azules. A més, tal com va afirmar el responsable de la programació, Jordi Turtós, es reivindicarà músics de la ciutat com ara Salao (en format elèctric), The Jamboree Big Latin Band i Raynald Colom, i es convidarà veterans com ara Carles Benavent i l'Orquestra Plateria, un grup “que va ser essencial en la recuperació de les places, els carrers i la tradició de la festa major”, segons Turtós, i que el dia 23 a la plaça Catalunya emprendrà la seva gira pel 40è aniversari.

El Festival Bam, d'altra banda, inclòs un any més dins les activitats de la Mercè, dedicarà la nit del dia 23 al pop suec més emergent, amb noms com ara Mariam The Believer, Postiljnonen i Seinabo Rey. La mostra es completa amb concerts com ara els de Flamingo Tours, Javiera Mena, Seward, Lisa & The Lips i Aliment, fins a un total de 40 grups de països com ara els EUA, Xile, Dinamarca i Mèxic, 21 dels quals debutants a Barcelona.

Les propostes de Cadena 100, Europa FM i la Ser a l'avinguda de Maria Cristina, finalment, inclouen actuacions d'Antonio Orozco, Gerard Quintana, Dani Martín i Lax n' Busto, entre altres músics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.