cultura

L'Ingràvid s'avança i es fa un lloc al centre de Barcelona

El festival de cultura contemporània de l'Empordà arrenca divendres la seva programació a l'Arts Santa Mònica

El gruix de la programació es farà a Figueres els dies 10, 11 i 12 d'octubre

Ahir es va presentar en ple centre de Barcelona la programació del Festival Ingràvid que tindrà lloc aquest cap de setmana a l'Arts Santa Mònica. A l'espera que el gruix de la programació, que tindrà lloc enguany del 10 al 12 d'octubre novament a Figueres, el festival de cultura contemporània de l'Empordà desembarcarà amb tot el seu potencial artístic.

Els seus directors, Esther Pujol i Rafael Camps, posant èmfasi a la voluntat de continuar apropant la cultura contemporània a la ciutadania i vincular-la a la creació, han organitzat entre altres una mostra d'instal·lacions artístiques per a tots els gustos, conformada per iniciatives d'Eduard Escoffet, Jordi Mitjà i Miniature. També hi ha prevista la projecció de documentals i una proposta titulada Es Lloga Poeta, on intervindran Meritxell Cucurella-Jorba, Josep Pedrals, Eduard Carmona, Núria Martínez Vernis i Martí Sales. L'intensiu de poesia es clausurarà amb l'actuació del poeta Enric Casasses acompanyat de la formació Don Simon i Telefunken.

El dissabte la programació se centrarà en el públic familiar, amb una proposta de tallers de creació i de robòtica per a tota la família, un de construcció de robots amb materials reciclats que faran les artistes Mònica Rickic i Joana Mollla i un altre sobre stop motion i dibuixos animats que portarà a terme la cineasta Lyona. El punt i final el donarà Mau Boada, del grup Esperit! amb un concert instrumental que proposa un recorregut a través dels sons i instruments d'arreu del món.

El festival, segons els seus responsables, espera poder complementar la intensiva setmana marcada per les festes de la Mercè i consolidar-se com una de les propostes de referència de cultura contemporània al territori i ara també a Barcelona.

Volar a Barcelona

Windoor, un dels patrocinadors del festival, va aprofitar l'obertura d'un nou Túnel de Vent properament a Barcelona.

La ingravidesa permet volar al Túnel del Vent

Ingràvid, amb el suport de Windoor, convida a nens i nenes a participar a un concurs que consistirà a presentar els dibuixos més creatius i originals que es facin en unes estovalles dissenyades especialment per l'ocasió i que millor plasmin la sensació d'ingravidesa. Els guanyadors podran guanyar un vol gratis al Túnel del Vent d'Empuriabrava. Tots els dibuixos es podran veure ex­posats a la Rambla de Figueres durant el festival que tindrà lloc del 10 al 12 d'octubre, i posteriorment a Windoor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia