cultura

Una exposició invita a conèixer l'Europa de Pla

Juliana, Canal, Vila i Febrés evocaran les ciutats de l'escriptor a la Casa de Cultura

La Casa de Cultura de Girona inaugura demà l'exposició itinerant Les ciutats europees de Josep Pla, promoguda per la Generalitat en col·laboració amb la Fundació Pla i que fins ara ja s'ha pogut veure a Brussel·les, Barcelona i Palafrugell. Aprofitant la seva presentació a Girona, la Casa de Cultura i la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona han organitzat un cicle de conferències paral·lel per analitzar la labor de divulgació periodística i literària que va fer l'escriptor dels seus viatges europeus en el qual participaran com a ponents el periodista Enric Juliana, l'historiador Jordi Canal, l'escriptor Enric Vila i el també escriptor i periodista Xavier Febrés.

L'exposició, que es podrà veure fins al 28 d'octubre, pren com a referència sis ciutats europees per les quals Pla va sentir una especial atracció: París, Madrid, Roma, Berlín, Londres i Atenes, i fa especial atenció al coneixement profund que demostra tenir dels escriptors i pensadors de cada cultura que simbolitzaven aquestes ciutats. Pel que fa a les conferències, al llarg de l'octubre i a les 8 del vespre, estaran dedicades a quatre d'aquestes capitals i a la relació personal i intel·lectual que Pla hi va establir: Juliana inaugurarà el cicle l'1 d'octubre parlant de l'escriptor i Madrid; Canal tractarà del Pla de París el dia 8; Vila abordarà el Londres que va conèixer l'escriptor el dia 15, i Febrés, la visió de Roma el dia 22.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia