cultura

Òpera Jove ho té tot a punt per a l'estrena demà de ‘L'impresario in angustie'

L'espectacle, adaptació d'una òpera bufa a càrrec de Toni Sans, veurà la llum al Teatre de Municipal de Girona després de vuit mesos d'assajos intensos

Després de vuit mesos assajant, el primer espectacle d'Òpera Jove, el projecte pedagògic multidisciplinari impulsat per Chantal Botanch i Xavier Mendoza, veurà la llum demà, dissabte. Es titula L'impresario in angustie i és l'adaptació lliure d'una òpera bufa de Domenico Cimarosa que Toni Sans (Egos Teatre) s'ha encarregat de versionar amb la intenció d'arribar de la millor manera al públic familiar. “Hem triat una obra lluminosa i dinàmica, d'orquestració lleugera, que tan sols dura una hora justa, i estem segurs que agradarà a un ampli ventall de públic”, explica Xavier Mendoza, que agraeix sobretot el gran suport rebut tant de la Diputació com de l'Ajuntament de Girona per la seva implicació en un projecte ambiciós que aplega nombroses entitats i abarca moltes activitats paral·leles.

Un dels aspectes a destacar de l'obra que s'estrena demà al Teatre Municipal de Girona (20 h, 6 euros) és que, en aquest nou muntatge, s'alternen els recitatius en italià amb els diàlegs en català i es porta l'escena a una època més propera a l'actual, els anys cinquanta, i no pas el segle XVIII de l'original. Recordem que Òpera Jove és una plataforma on convergeixen estudiants de cant líric, joves músics en formació acadèmica, alumnes d'escoles de backstage com il·luminació o caracterització i universitaris d'àmbits com turisme, periodisme o gestió cultural.

Èxit de Fira P+Art

Paral·lelament, els actes de la Fira Pedagogia + Art que tenen lloc aquests dies a Girona han tingut una gran acollida. Per avui hi ha prevista les actuacions d'Art Cluster, Cor Juvenil UAP, Telatramas, Girona Banda Band i Fal·lera Gironina.

Obra itinerant

Després de l'estrena, l'obra es podrà veure a 14 poblacions més: Bescanó (8 de novembre), Roses (23 de novembre), Cassà de la Selva (29 de novembre), Santa Coloma de Farners (28 de desembre), Palamós (4 de gener), Salt (10 de gener), Lloret de Mar (17 de gener), Banyoles (25 de gener), Olot (7 de febrer), la Bisbal (8 de febrer), Palafrugell (1 de març), Torroella de Montgrí (7 de març), Blanes (15 de març) i Figueres (22 de març). La gira acabarà amb una última funció al Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia