cultura

Mor Teresa Rovira

La bibliotecària Teresa Rovira va morir ahir a l'edat de 96 anys, segons va informar la conselleria de Cultura, que va destacar el seu paper d'enllaç entre el projecte noucentista i l'actualitat, així com la seva funció en la salvaguarda de la literatura catalana.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va lamentar la mort de Teresa Rovira, filla de l'escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili: “Va ser un dels últims testimonis d'excepció de les bibliotecàries formades a l'Escola de Bibliotecàries que va impulsar la Mancomunitat.”

De tornada de l'exili, el 1953, Teresa Rovira va treballar a la Biblioteca de Catalunya (llavors Biblioteca Central), on es va especialitzar en la investigació de la literatura infantil i juvenil catalana.

Entre el 1971 i el 1981 va dirigir la Biblioteca Popular de Santa Pau i fins al 1983 va ser la responsable de la xarxa de biblioteques populars de la Diputació de Barcelona. El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia