cultura

El CNL fa 172 cursos de català en 25 localitats gironines

El Centre de Normalització Lingüística obre la matrícula per als cursos presencials, semipresencials i en línia

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Girona posa en marxa el curs acadèmic 2014/2015 amb 172 cursos que tindran lloc en vint-i-cinc poblacions de les comarques gironines. El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), al qual pertany el CNL, ofereix un ampli ventall de modalitats d'aprenentatge del català perquè els alumnes puguin compatibilitzar la feina i els estudis. Entre aquests 172 cursos, n'hi ha 12 de nivell inicial, 82 de nivell bàsic, 18 de nivell elemental, 27 de nivell intermedi, 20 de suficiència, 10 de nivell superior i diversos cursos específics. La matrícula és oberta fins a finals de setembre, per als cursos que comencen a l'octubre, i fins a finals d'octubre, per als cursos previstos per al novembre.

Parla.cat

A més dels cursos presencials de 45 i 90 hores, hi ha també cursos semipresencials amb tutor, de nivell intermedi i de suficiència, a través de la plataforma virtual Parla.cat. Els cursos semipresencials requereixen una dedicació mínima de 45 hores durant quatre mesos i les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins a l'inici del curs, el 27 d'octubre. En la modalitat a distància es pot seguir el nivell superior, amb una seixantena de places. Aquest curs comencen les noves programacions del nivell superior, que ha passat d'anomenar-se nivell D a nivell C2, segons els criteris del Consell d'Europa.

A més de col·laborar amb el Servei de Biblioteques de la Diputació en el programa Activa la llengua, el CNL també treballa estretament amb diversos ajuntaments, la patronal FOEG i el Servei d'Ocupació. També iniciarà a l'octubre una nova campanya del programa Voluntariat per la Llengua, i complementarà l'oferta general de cursos amb propostes formatives per atendre necessitats i col·lectius específics, com ara un curs de redacció semipresencial, de 45 hores, que començarà el 8 d'octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia