cultura

‘L'home impassible', premi Gregal

El veredicte es va donar a conèixer ahir a Maçanet, i l'autor és Miquel Àngel Estradé

Miquel Àngel Estradé i Palau va endur-se ahir el premi Gregal de novel·la històrica amb l'obra L'home impassible. L'acte de lliurament del guardó (que arribava a la tercera edició, es va fer ahir a l'auditori de la Societat de Maçanet de la Selva. Estradé, però, no hi va poder assistir per problemes familiars. Estradé i Palau és escriptor de les Borges Blanques, població de la qual ha estat alcalde per ERC, i actualment és jurista del Departament de Justícia de la Generalitat. Autor de diversos assajos polítics, aquesta és la seva primera novel·la i es va mostrar ahir sorprès i emocionat pel premi. L'obra està ambientada en els mesos de setembre i octubre del 1936, i comença amb una empresària catalana que ha fugit a la Gran Bretanya després que a Catalunya li han mort el germà, que era capellà, i li han
segrestat el marit. “Ella, que està acostumada a tornar-s'hi, demana ajuda a un irlandès que coneix per matar els assassins del seu germà i segurament del seu marit”, explica Estradé. La petició acaba amb dos expistolers de l'IRA a Catalunya, que es troben una revolució en marxa “i una societat que desconeixien completament”. “Estic molt content perquè no em dedico professionalment a escriure, però fa molts anys que ho faig”, va manifestar el guanyador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia