cultura

Corbacho, Cor Geriona i ‘Iaia!', al Teatre Costa Brava Sud

Les sales de Lloret i Blanes oferiran trenta espectacles fins al 17 de gener

La programació inclou música, obres de grups locals i l'actuació de Montserrat Carulla

L'espectacle teatral Verde que te quiero verde... obre dissabte la temporada tardor-hivern 2014 al Teatre de la Costa Brava Sud, una proposta conjunta dels teatres de Lloret de Mar i Blanes que arriba a la tercera edició. Del 4 d'octubre al 17 de gener, hi haurà trenta espectacles, incloent-hi l'actuació de Montserrat Carulla, Carlota Olcina, José Corbacho, grups de teatre selvatans i concerts amb Toti Soler i el Cor Geriona, entre molts d'altres.

Els ajuntaments de Lloret i Blanes van presentar ahir a la tarda a la sala lloretenca la programació tardor-hivern dels dos espais. Hi ha noms propis del panorama català de primer nivell com l'esmentada Carulla, que representarà Iaia! el 22 de novembre a Blanes, o peces com ara Nerium Park, dirigit per Josep Maria Miró i premi Quim Masó 2013 (29 de novembre a Lloret); Llibert, de Gemma Brió (20 de desembre a Lloret), i el musical Lo tuyo y lo mío (25 d'octubre a Lloret).

Nadons i música

Els promotors ofereixen, com a mínim, un espectacle teatral, un concert, una obra infantil i una actuació de l'escena local al mes –hi ha, a més, un espectacle per a nadons de 6 a 18 mesos–. Pel que fa a la música, s'ha programat l'espectacle per a joves Fem òpera (17 de gener a Lloret) i U, set, u, quatre. Segar i batre, amb la guitarra de Toti Soler i la veu de Joan Massotkleiner (19 d'octubre a Blanes).

L'aposta dels dos ajuntaments busca augmentar el nombre d'espectadors a les dues sales –a Lloret hi ha 370 places i a Blanes, 420–. Pel regidor de Cultura de Lloret, Arseni Frigola (CiU), “l'objectiu no és abaratir costos en la programació, sinó guanyar públic i no trepitjar-nos els espectacles; hi ha obres que ara es faran a Blanes i que abans s'han fet a Lloret, i viceversa”.

L'homòloga de Frigola, la regidora de Blanes Lara Torres (PSC), considera que el Teatre de la Costa Brava Sud “consolida un producte singular i únic, que permet oferir una programació teatral potent apostant per la sostenibilitat econòmica, però sense abaixar el llistó de la qualitat”, assenyala Torres. El pressupost de la programació és de 45.000 euros, un 30% més que el mateix període del 2013.

La feina conjunta també farà que els dos equipaments comparteixin una sola gestió tècnica, que ha estat adjudicada per concurs a l'empresa Nord, que s'encarregarà de la sonorització, la il·luminació i la gestió de les sales, entre altres aspectes.

LA FRASE

Gent de Blanes va a Lloret al teatre i viceversa. L'aposta conjunta ens fa augmentar el públic
Arseni Frigola
regidor de cultura de lloret de mar (CiU)

LA XIFRA

86
per cent
d'ocupació hi ha hagut al Teatre de Blanes del gener a l'agost, segons informen els ajuntaments.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia