cultura

El ‘clown' Pere Hosta s'enlaira i pren tres vols internacionals

Participarà del 13 al 19 d'octubre en ‘La gala' del Festival de Pallassos de Cornellà

I portarà el seu espectacle ‘Pàjaru' al Cos de Reus i l'Escena de Poblenou abans de fer temporada a l'Espai Brossa

La recerca del pallasso quotidià és el camí que fa temps ha emprès el pallasso gironí Pere Hosta al capdavant de la seva companyia per explicar la seva particular observació del món a partir de gestos i comportaments humans. Després de doctorar-se amb Tal com sóc, la primera pedra d'un projecte amb estil propi; de fer un ferm pas professional amb Out!, i d'evolucionar artísticament amb Postal express, Pere Hosta ha acabat per volar ben amunt amb Pàjaru, un espectacle coproduït amb El Canal i estrenat per Temporada Alta que l'han situat entre els pallassos catalans de nova generació a tenir més en compte.

Sense anar més lluny, aquest mes d'octubre Hosta s'haurà d'enfrontar a una activitat frenètica que el portarà a participar fins en tres festivals internacionals de referència en el seu camp artístic. Per començar, el clown gironí ha estat convidat a participar en La gala del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, que té lloc del 13 al 19 d'octubre. L'espectacle, un dels plats forts d'aquesta edició, estarà dirigit i conduït per Tortell Poltrona i tindrà la participació de dues figures de reconegut prestigi i que per a Hosta són tot un referent dels darrers anys: l'ucraïnès Housch Ma Housch i el rus Licedei. Ell i dos pallassos més –l'olotí Toti Toronell i el barceloní Miner Montell– formaran l'equip de mossos de pista encarregat d'amanir d'humor les transicions de la gala. Un show amb grans dosis d'improvisació –com el pallasso avança– que està en fase de gestació i del qual hauran de fer almenys sis actuacions durant els dies que dura el festival.

Pere Hosta, que es mostra exultant per aquest repte, expressa que li fa molta il·lusió poder compartir escenari amb grans pallassos “que de petit es mirava amb ulls com taronges”. També agraeix que la direcció artística del festival hagi confiat en pallassos de nova generació i hi hagi apostat. “Tot això m'ajuda a fer camí, en un món difícil per a la cultura i molt necessitat de pallassos que riguin de tot plegat i sobretot de nosaltres mateixos”, afegeix.

D'altra banda, i a continuació, Pere Hosta presentarà el seu últim espectacle, Pàjaru, en el 13è Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual, el Cos de Reus (23 d'octubre), i en la 13a edició del Festival de Creació Contemporània, l'Escena de Poblenou (24 d'octubre). Ja amb un caràcter de permanència, Pàjaru farà temporada a l'Espai Brossa –La Seca– de Barcelona durant tres setmanes, a partir del 14 de gener del 2015.

Matx i curt de Lacuesta

Per anar escalfant motors, avui mateix participa en un Matx de pallassos que es fa al Centre Cultural de Terrassa. Actuarà en l'equip de clowns de Tortell Poltrona, que s'enfrontarà a les propostes que sortiran del públic. “Aquest tipus d'espectacles t'estimulen, perquè és pura i dura improvisació”, confessa aquest missioner de l'humor que s'inspira en l'absurd de la quotidianitat.

Hosta, que també és membre de la Cia. La Bleda, de la qual dirigeix el darrer espectacle Tut-turutut la princesa, ha participat recentment en el rodatge del nou curt d'Isaki Lacuesta, al costat de Jordi Vilches. La evasión perfecta és previst que s'estreni aquest mes al canal de televisió Paramount Comedy.

LA DATA

2002
és l'any en què va presentar el seu primer espectacle com a ‘clown', ‘On ets, noia?', a la Fira de Tàrrega.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia