cultura

Estrena de l'Espai Triadú, a Ribes

La consellera Irene Rigau va inaugurar la mostra ‘Llegir com viure', que repassa la vida i l'obra de l'escriptor

Després d'estar més d'un any i mig voltant per tot Catalunya en forma de mostra itinerant, dissabte passat es va inaugurar l'Espai Joan Triadú de la biblioteca Terra Baixa de Ribes de Freser per mostrar l'exposició Llegir com viure. Així doncs, la vila natal de Triadú tindrà un llegat permanent que parlarà de la vida i l'obra de l'escriptor ribetà. Abans de la inauguració oficial, al cinema Catalunya es va fer un acte de reconeixement a la figura d'aquest incansable activista cultural en defensa de la llengua catalana.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va ser l'encarregada de presidir i cloure l'acte, en què va destacar “el rigor i l'exigència” de Triadú. A més, la consellera va remarcar el compromís de l'escriptor amb la cultura catalana, ja que “en comptes d'adoptar el paper d'un erudit va preferir ensenyar i enriquir les futures generacions”. A l'acte també va parlar la seva filla, Teresa Triadú, que també és la coordinadora de l'exposició i secretària adjunta a la direcció general de l'Institut Cultural del CIC. “Volíem mostrar el retrat del Joan Triadú més proper, íntim i familiar”, va ressaltar la seva filla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.