cultura

La mostra Thyssen a Sant Feliu rep 26.000 visites

El volum de públic davalla respecte al 2013, però les activitats familiars són un “èxit”

La mostra L'ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova, que des de mitjan juny s'ha pogut veure a l'Espai Carmen Thyssen del monestir de Sant Feliu, ha rebut aquesta temporada 26.000 visitants, en espera de comptabilitzar el públic d'ahir, avui i demà, darrer dia en què obrirà portes. Finalment, malgrat que el balanç és positiu, no s'ha aconseguit igualar les xifres de 36.000 assistents que es van assolir l'any passat, un fet que des de l'organització han atribuït en part a l'adversa meteorologia del mes de juliol.

Tot i això, les visites guiades familiars –que s'han estrenat aquest any– han estat un “èxit”, amb una ocupació del 90%. Segons el model d'enquesta de la Generalitat, un 56% dels enquestats han vist l'exposició en família i un 64% dels participants visitaven l'Espai Carmen Thyssen per primer cop. Quant a l'oferta didàctica, més de dos mil escolars han visitat l'exposició des del 15 de setembre. I d'altra banda, les reserves prèvies per a les visites guiades generals s'han incrementat en un 50% respecte a l'edició anterior.

El turisme interior ha encapçalat l'assistència a l'exposició. Segons l'Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols, al voltant d'un 40% dels visitants són de Catalunya, mentre que un 9% provenen d'altres punts de la Península. Els francesos, amb un 29%, encapçalen les xifres del turisme estranger, seguits pels britànics, els alemanys i els holandesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia