cultura

El Foment garanteix el cinema al centre de Mataró i fa el salt al digital

L'entitat invertirà uns 60.000 euros en el nou sistema abans de Nadal per evitar tancar

Faran una campanya de mecenatge amb abonaments a canvi

El cinema del Foment, l'únic que hi ha amb programació estable al centre de Mataró, estava sentenciat a fer el salt al digital o tancar les portes. Així de clar ho explica el president de l'entitat, Ramon Salicrú, que ja fa temps que busca la manera de poder finançar una inversió important, d'uns 60.000 euros. “No podíem esperar més perquè cada vegada és més complicat aconseguir pel·lícules si no són digitals”, assegura. Ara fa unes setmanes ell mateix va comunicar als espectadors fidels que assisteixen a la sala els caps de setmana i els dilluns que la decisió ja està presa i que es canviarà la maquinària. Es farà abans de Nadal i l'objectiu és fer el canvi de sistema sense que això obligui a tancar el cinema. “Esperem poder fer-ho sense que afecti la programació, i com a molt es tancaria un cap de setmana”, explica.

Per fer front al finançament dels prop de 60.000 euros que calculen que costarà la nova maquinària l'entitat farà un crèdit, però també prepara una campanya de mecenatge per aconseguir el màxim d'aportacions. Salicrú explica que volen recollir uns 25.000 euros perquè es fa “inassumible” demanar l'import total des de l'entitat.

Les properes setmanes es concretarà la campanya i les recompenses per als mecenes disposats a posar diners per a la reconversió del Foment, entre les quals hi haurà abonaments. Alguns dels espectadors ja han mostrat la seva predisposició a pagar per assegurar-se la continuïtat i la comoditat que representa aquest cinema a tocar de casa, sense haver d'agafar el cotxe.

LA XIFRA

60.000
seria la inversió. L'entitat espera aconseguir uns 25.000 euros de les aportacions dels mecenes.

LA FRASE

No podíem esperar més perquè ens és complicat aconseguir pel·lícules si no són digitals
Ramon Salicrú
president del foment mataroní

L'entrada, més cara a partir del Nadal

El que sí que ja saben els espectadors és que l'entrada s'encarirà a partir de Nadal. És el preu que hauran de pagar per la millora. El president, sense concretar l'increment, va assegurar que serà simbòlic per contribuir en la despesa. Els espectadors que ahir van omplir la sala en la sessió de la tarda paguen una entrada reduïda de 4,50, pel fet de ser la sessió de l'espectador. En la sessió del vespre l'entrada costava 6 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.