cultura

Meteora, en perill pel tancament de Fi-rex 21

Després del tancament el setembre del 2010 de la distribuïdora L'Arc de Berà, que va deixar a la corda fluixa una bona colla d'editorials petites i mitjanes del país, ara sembla que segueix el mateix camí l'empresa Fi-rex 21, que serveix a una seixantena de petits segells, com ara Castellnou, Arola, Albatros, Barcino, Salamandra, Robin Book, Poncianes i Meteora, entre d'altres.

Ha estat precisament l'editorial Meteora qui ha alertat a través del Facebook del tancament “sobtat” de l'empresa. “Això significa que, a partir d'avui, no tenim reposició dels nostres llibres a les llibreries. Ja us podeu imaginar com estem”, es lamentava Dolors Sàrries, l'editora. “Després del primer impacte ja hem començat a buscar solucions i esperem que aviat podrem tornar a la normalitat amb una nova distribuïdora que pugui portar els nostres llibres fins als lectors.”

Els editors estan preocupats perquè, amb la campanya de Nadal pràcticament a les portes, han de trobar ràpidament una solució per a la distribució dels seus títols, així com la manera de recuperar els que Fi-rex té en dipòsit en els seus magatzems, tal com va passar amb el tancament de L'Arc de Berà.

D'altra banda, ahir va ser impossible contactar amb els responsables de Fi-rex per poder confirmar el tancament. Segons un missatge en el contestador telefònic, “estan tancats per inventari tota la setmana”.

Fi-rex 21, dirigida per Jordi Figueras, és una petita empresa distribuïdora fundada el 2001 i amb seu a Sant Boi del Llobregat. Actualment donava servei en exclusiva a una seixantena de petits segells a Catalunya i distribuïa també per una vintena més arreu del territori espanyol. Hi ha delegacions arreu de l'Estat, com ara a Madrid, les Balears i les Canàries

Fi-rex 21 està agremiada al Gremi de Distribuïdors de Catalunya juntament amb vint-i-vuit empreses més, entre les quals hi ha La Xarxa de Llibres, que va aplegar segells antigament servits per L'Arc de Berà, com ara Cossetània i Angle, quan aquesta va plegar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia