cultura

Durà supera el TNC i el Lliure en els Butaca

L'actor Pau Durà va voler debutar com a director amb una comèdia que coneixia, perquè ja l'havia representat anys enrere: Un aire de família. Aquesta comèdia àcida ha estat la que suma més nominacions (7) dels XX Premis Butaca. El concurs, en el qual és el públic qui tria els guanyadors, emetrà el seu veredicte el 24 de novembre al Teatre Principal de Barcelona. Durà aspira a més guardons que El caballero de Olmedo, Lliure/CDN; Doña rosita la soltera o el lenguaje de las flores, TNC; L'orfe del clan dels Zhao, La Perla 29, i Informe per a una acadèmia, amb Ivan Benet (amb 6 nominacions cada una).

L'empat tècnic entre els dos teatres públics es manté en nombre absolut de nominacions, 13, tot i que a través de l'Aixopluc a l'Espai Lliure hi ha un grapat més de distincions (com les 6 d'Informe...).

Pel que fa a musicals (la temporada passada hi va haver un buit dels de gran format) s'ha distingit Marry me a little i Germans de sang (nominacions a millor musical, millor actor i millor actriu), La gran duquessa de Gerolstein (2), i Goodbye Barcelona (1). En el vintè aniversari dels premis, fan un debat sobre El teatre actual i el seu públic, el 8 de novembre, en el qual intervindran Thomas Ostermeier, Declan Donellan, Carme Portaceli, Xavier Albertí i Lluís Pasqual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia