cultura

Lloret celebra el Dia del Patrimoni Audiovisual

Es farà una projecció sobre la recuperació de la memòria històrica local demà a la Casa de Cultura

L'Arxiu de Lloret celebra per primera vegada el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual que es commemora cada 27 d'octubre i ho fa amb la projecció de l'audiovisual La recuperació de la memòria històrica lloretenca a través de pel·lícules i gravacions locals. L'acte està previst a les 19.00 h a la sala polivalent de la Casa de la Cultura i consistirà en la projecció de diverses seqüències que provenen de cinc fons audiovisuals diferents: Paco Costa, Assumpció Comas, Josep M. Samos, Joaquim Arpí i Isidor Llorca.

La regidora de l'Arxiu de Lloret, Ester Olivé, ha volgut destacar que a través d'aquesta activitat es pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de preservar adequadament les pel·lícules i gravacions domèstiques que es van generar al llarg del passat segle XX.

Els cinc fons que es difondran a l'acte del dia 27 sumen més de 2.900 hores de pel·lícula, que es condensaran en 40 minuts. Són filmacions que poden contenir imatges ben interessants i que ajuden a recuperar la memòria històrica de Lloret de Mar, segons ha afirmat l'arxiver municipal, Joaquim Daban. L'arxiver també ha destacat que cal ser conscient que les filmacions d'aquesta època es conserven en uns suports molt fràgils, que requereixen unes mesures adequades per a la bona conservació i que, per tant, poden desaparèixer en poc temps.

D'altra banda, aquest acte també vol tenir un record entranyable per a Paco Costa, un lloretenc que va morir el passat 15 de setembre i que va cedir el seu fons audiovisual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia