cultura

El valencià Carlos Loreiro guardonat amb el Premi Nacional de Literatura del Ministeri de Cultura

“Los poemas de Marcelo Aguafuerte: crónicas para El buey Apis” és un poemari crític amb el postmodern i la seua trivialitat

El premi està dotat amb 20.000 euros

Carlos Loreiro (Castelló de la Plana, 1987) ha sigut guardonat aquest dimarts amb el Premi Nacional de Literatura del Ministeri de Cultura en la modalitat de Poesia Jove Miguel Hernández per l'obra Los poemas de Marcelo Aguafuerte: crónicas para El buey Apis (editorial Leteo). El premi distingeix una obra de poesia publicada en 2013 per un autor menor de 31 anys i està dotat amb 20.000 euros. El jurat ha guardonat “un poemari crític amb el que és postmodern i la seua trivialitat, un viatge a través del qual s'insereixen autors de diverses tradicions. És una poesia culturalista però encarnada en les vivències de l'autor, amb un llenguatge personal i innovador “, ha informat el ministeri.

Carlos Loreiro és llicenciat en Filologia Hispànica i ha realitzat estudis de doctorat en la Universitat de València. Algunes de les seues poesia i altres textos s'han publicat en els volums col·lectius La Pasión según San Ateo (Acotaciones en la caja negra, 2012), Inflexiones (Publicacions de la Universitat de València, 2012), Chéner' (Premi Félix Francisco Casanova del Servei de Publicacions del Cabildo Insular de La Palma, 2013), i Calle de las Impertinencias (Germania, 2013). Los poemas de Marcelo Aguafuerte: crónicas para El buey Apis, és la seua primera obra completa i també ha obtingut el Premi de Poesia Jove Monteleón en 2013.

La subdirectora general de Promoció del Llibre, Mónica Fernández, ha presidit un jurat compost per l' autora guardonada en 2012, Martha Assumpció Alonso , l'autor guardonat en 2013, Unai Velasco, així com representants de les acadèmies espanyola, gallega i basca; l'Institut d'Estudis Catalans; la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE); l'Associació Espanyola de Crítics Literaris; la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE); Centre d'Estudis de Gènere de la UNED; i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia