cultura

Premi de cent mil euros per a la cultura

La Fundació Carulla institueix un nou guardó, el premi Lluís Carulla, destinat a impulsar projectes culturals en els diversos àmbits de la llengua catalana, les arts i el pensament, dotat fins a 100.000 euros. El premi substitueix el premi d'honor que fins ara reconeixia la tasca de personalitats i entitats. “Volem obrir camins des de la cultura i projectar-nos en el futur”, comentava ahir Carles Duarte, director de la Fundació durant la presentació del premi. El jurat estarà integrat per la presidenta de la Fundació, Montserrat Carulla, Vicenç Villatoro, Ramon Pla i Arxé i tres membres de la tercera generació de la família Carulla; Jordi Carulla, Guillem Usandizaga i Mireia Tomàs. “El sector cultural és el més necessitat perquè ha vist minvades les aportacions de les administracions”, opinava Jordi Carulla. “Pot ser un premi més exigent per a la comissió que l'ha de triar, però pot tenir més incidència en el camp cultural”, va reblar Guillem Usandizaga.

Fundada el 1973 per l'empresari Lluís Carulla, la Fundació treballa per promoure la llengua, la cultura i els valors que configuren la societat catalana. Està darrere dels premis Baldiri Reixac, Actuació Cívica, Francesc Candel i d'Educació en el Lleure. “Amb aquest nou guardó, l'entitat, que s'ha passat a dir només Fundació Carulla perquè la família n'assumeix el lideratge, fa un pas endavant i guanya en visibilitat, ja que fins ara jugàvem amb diverses marques”, va dir Duarte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia