cultura

L'olotina Bego Olivas debuta en la ficció

Autora fins ara de llibres de viatges, publica ‘Relats d'una selenita'

Diu que no té res d'autobiogràfic

L'olotina Bego Olivas (1969) s'estrena com a escriptora de ficció amb Relats d'una selenita (en La menor), editat per Lapislàtzuli. És un recull de nou relats curts (insisteix a no dir-ne contes) d'argument dur i final contundent: la mort d'una nena malalta a mans de la seva germana, un encontre sexual de molt mal record, una relació de parella que acaba violentament, la sensació de soledat... escrits amb un llenguatge tan ric com sensible.

Algunes de les històries es narren en primera persona i s'adrecen a un destinatari implicat en la trama. “Tinc tendència al gènere epistolar”, admet Olivas, que fins ara havia publicat sobretot textos de viatges, tot i que de material escrit, de ficció, en té força al calaix. “M'inspiro en coses que em sorprenen, a vegades a partir d'una anècdota o una simple notícia que llegeixo al diari, que veig a la televisió, o que escolto a la ràdio”, explica, per aclarir que a Relats... no hi ha material autobiogràfic, ni tan sols en el de la noia que, com ella, neix el mateix any en què els nord-americans van arribar a la Lluna.

En aquest sentit, la “selenita” (habitant de la Lluna) del títol seria una pista. “El que passa és que porto aquelles històries al meu terreny”, hi afegeix.

La presentació és aquest dissabte, dia 29, a les set del vespre, a l'Espai Flors, al carrer de l'Hospici d'Olot.

LA XIFRA

9
relats curts
són els que componen el nou llibre de narracions de l'escriptora olotina Bego Olivas.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia