cultura

Jordi Nopca guanya el premi Documenta

El periodista i escriptor Jordi Nopca ha guanyat el premi Documenta 2014. El jurat del premi, format per Pau Vidal, Marina Espasa, Jesús Cartañà, Josep Cots i Eugènia Broggi, es va reunir dimarts a Barcelona i va decidir premiar per unanimitat el recull de contes Puja a casa, de Jeffrey Beaumont, que un cop oberta la plica ha resultat ser Jordi Nopca.

El jurat destaca “la prosa quirúrgica, la intenció literària i els tocs d'humor per retratar el món de la parella dins d'un context contemporani en què els personatges pateixen els estralls de la crisi econòmica i la desorientació vital”. L'obra es publicarà a L'Altra Editorial, que dirigeix Eugènia Broggi, durant el mes de març del 2015. El premi Documenta, convocat per la llibreria Documenta, és de prosa narrativa en llengua catalana, i premia autors joves menors de 35 anys.

Llicenciat en periodisme i en literatura comparada, Jordi Nopca va publicar el 2012 la seva primera i fins ara única novel·la, El talent (Labreu Edicions).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia