cultura

Mor P.D. James

L'escriptora britànica tenia 94 anys

És autora d'una vintena de llibres de temàtica policíaca

L'escriptora britànica de novel·la negra P.D. James ha mort aquest dijous a l'edat de 94 anys, segons han informat els seus editors.

Phyllis Dorothy James va néixer a Oxford el 1920. Era filla d'un funcionari i va arribar treballar en diversos departaments governamentals a Anglaterra. No obstant això, ella mateixa assegurava a la seva pàgina web que des de petita ja sabia que volia dedicar-se a la literatura.

És autora d'una vintena de llibres de temàtica policíaca, la majoria dels quals han estat filmats i difosos per la televisió al Regne Unit i els Estats Units. Entre els seus títols més coneguts estan La Sala del Crim, El Faro, Mort d'un forense i, més recentment, La mort arriba a Pemberley. “M'he adonat que és possible escriure dins les convencionalitats d'una novel·la policíaca clàssica i tot i així ser considerada com un novel·lista seriosa i dir certeses sobre els homes i dones i la societat en què viuen”, va assegur James.

Va ser guardonada amb premi Diamond Dagger de l'Associació de Cronistes del Delicte el 1987 per la seva trajectòria, i va rebre la Medalla d'Honor de les Lletres el 2005 pel National Arts Club, entre d'altres reconeixements.

Un cop s'ha fet pública la seva mort, el primer ministre britànic, David Cameron, ha enviat a piulat a la xarxa: “Entristit en saber de la mort de PD James, una de les més grans escriptores del crim al Regne Unit, que va emocionar i va inspirar a generacions de lectors”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia