cultura

Lia Bertran dibuixa una col·lecció de Barcanova

La il·lustradora ha publicat per al segell infantil dos títols de ‘Temps a l'Escola'

Fa dos anys Lia Bertran (Barcelona, 1979) tenia una història deliciosa sobre una nena que sentia debilitat per la xocolata, però com que a cap editorial no la coneixien, va decidir-se a difondre el seu projecte a través de la plataforma Verkami, per finançar-ne l'edició amb el micromecenatge. Així va arribar a milers de cases La Marta i la xocolata, un àlbum infantil il·lustrat que no només va exhaurir ràpidament el primer tiratge (ja va per la segona edició, també autofinançada), sinó que va permetre descobrir una il·lustradora d'un traç finíssim i un estil juganer inconfusible, en què barreja el guaix, el llapis, el collage, l'estampació tèxtil i la fotografia.

La qualitat dels seus dibuixos ha acabat seduint també l'editorial Barcanova, que li ha encomanat les il·lustracions de la col·lecció “Temps a l'Escola”, dins el projecte pedagògic i de lleure Nins Club, impulsat des de Girona per les escriptores Àngels Ribas i Carlota Iglesias i les il·lustradores Emma Reixach i Gemma Riba. De moment, ja ha publicat dos títols de la sèrie, de contingut didàctic i musical: La nit de primavera i El lladre de paraules, i ja està treballant en el tercer. Lia Bertran, establerta a Sant Miquel de Campmajor i mestra d'educació infantil, continua treballant, però, en projectes propis, que li permeten abordar els contes sense pressa (“cada il·lustració m'exigeix tot un dia de feina”), com el que ara mateix li ronda pel cap: el d'un elefant que va a l'escola...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia