cultura

‘Boyhood', gran triomfadora dels Globus d'Or

El film de Richard Linklater guanya els premis de millor film dramàtic, director i actriu de repartiment

L'altra gran candidata ‘Birdman' aconsegueix dos guardons, el de millor actor de comèdia i el de millor guió

Boyhood (Richard Linklater) ha guanyat aquest dilluns tres Globus d'Or en la categoria de cinema i s'ha convertit en la gran triomfadora de la 72 edició d'aquests premis que entrega la premsa estrangera als EUA i que són considerats un avantsala dels Oscar. L'altra gran candidata Birdman (Alejandro González Iñárritu) en va aconseguir dos, el mateix número que La teoria del todo.

No hi ha hagut sorpreses a Los Angeles i Boyhood s'ha endut els guardons en la categoria de millor pel·lícula dramàtica, el de millor director per a Richard Linklater i el de millor actriu de repartiment per a Patricia Arquette.

Birdman, la pel·lícula més nominada amb 7, ha aconseguit els premis de millor actor de comèdia o musical (Michael Keaton) i el de millor guió, que va ser per al quartet encapçalat per Iñárritu, juntament amb els argentins Nicolás Giacobone i Armando Bo, així com Alexander Dinelaris.

Contra tot pronòstic, la cinta d'Iñárritu se li ha escapat el guardó de millor pel·lícula de comèdia o musical, que se l'ha endut El gran hotel Budapest. La teoria del todo ha recollit els premis a millor actor dramàtic (Eddie Redmayne) i millor banda sonora.

Com a millor actriu de drama, Julianne Moore ha guanyat el guardo per “Siempre Alice”, i com a actriu de comèdia, Amy Adams per Big Eyes. J.K. Simmons ha recollit el premi ha millor actor de repartiment per Whiplash.

Leviatan (Rússia) ha guanyat el guardó de millor pel·lícula de parla no anglesa.

‘The Affair', millor sèrie dramàtica

The Affair, una intriga sobre les conseqüències d'una aventura amorosa extramatrimonial, s'ha alçat amb el premi a la millor sèrie dramàtica i ha aconseguit el mateix nombre de guardons –dos– que Fargo i Transparent, les altres vencedores de la nit.

The Affair, que compta en el seu repartiment amb Dominic West, Maura Tierney i Joshua Jackson, entre d'altres, ha arrodonit la cerimònia amb el trofeu de millor actriu per la britànica Ruth Wilson.

Fargo s'ha endut el guardó a la millor minisèrie o pel·lícula per a televisió i el de millor actor per a Billy Bob Thornton.

Transparent ha guanyat el premi a la millor sèrie de comèdia o musical i el de millor actor per a Jeffrey Tambor.

Kevin Spacey ha guanyat, després de vuit nominacions, el Globus d'Or a millor actor en sèrie dramàtica per House of Cards i Gina Rodríguez, com a millor actriu de comèdia o musical per Jane The Virgin.

Matt Bomer, per The Normal Heart, i Joanne Froggatt, per Downton Abbey, han triomfat com a actors de repartiment dins del camp de la minisèries o pel·lícules per a televisió, mentre que Maggie Gyllenhaal s'ha emportat el guardó de millor actriu per The Honorable Woman.

Record a les víctimes de Charlie Hebdo

La cerimònia, presentada per tercera vegada consecutiva i última per Tina Fey i Amy Poehler, ha estat marcada per l'atemptat terrorista islamista a París contra la revista satírica Charlie Hebdo que va costar la vida a dotze treballadors d'aquesta publicació, així com l'atac cibernètic a Sony orquestrat per Corea del Nord.

George Clooney, que ha estat homenatjat amb el premi Cecil B. DeMille per el conjunt de la seva carrera, ha lluit una xapa amb el missatge Je suis Charlie en solidaritat amb les víctimes de la massacre.“Els milions de persones que es van manifestar no sols a París sinó a tot el món, entre les quals hi havia cristians, jueus i musulmans, no ho van fer per protestar. Van marxar en suport a la idea que no caminarem amb por. No ho farem”, ha dit Clooney.

Els assistents s'han posat drets quan el president de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood, Theo Kingma, ha defensat la unitat contra els que carreguen contra la llibertat d'expressió en qualsevol lloc, “des de Corea del Nord fins a París”.

En un to molt més jocós, Fey i Poehler han recórregut a una actriu disfressada d'autoritat nord-coreana per fer broma sobre la censura que han tractat d'imposar els hackers que van assaltar els sistemes informàtics de Sony Pictures per impedir l'estrena del film crític amb Corea del Nord L'entrevista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia