cultura

La catedral de Tarragona dobla el nombre de visites

Per primer cop supera el sostre de cent mil visitants, que també poden accedir al campanar i la teulada

Inicien una campanya per restaurar la capella de Santa Tecla, que costa 800.000 euros

La catedral de Tarragona va superar per primer cop el 2014 el sostre de cent mil visitants, concretament, 105.000, una xifra que gairebé dobla la de l'any anterior. L'ampliació de l'horari d'obertura per a ús turístic i del ventall dels tipus de visites, les noves audioguies en set idiomes i també l'obertura al públic del campanar i la teulada del temple –des d'on es pot gaudir d'una panoràmica privilegiada de la ciutat– han estat alguns dels factors que han incentivat l'increment contundent del nombre de visitants. A més, segons va explicar ahir Francisco Castillo, responsable de l'empresa DNA, que gestiona les visites a la catedral, en l'últim any s'ha capgirat la tendència i, a diferència d'èpoques anteriors, hi ha hagut més turistes catalans i espanyols (52%) que no pas estrangers (48%).

El fet que el visitant pugui pujar fins al campanar i la teulada del temple –sempre amb un guia i amb l'ajut d'un arnès– ha afegit un atractiu turístic important, segons Castillo, que va avançar que una de les novetats pels pròxims mesos és la introducció d'una aplicació per a telèfons intel·ligents que contindrà informació dels 268 sants representats a la catedral.

L'Arquebisbat ha executat en els últims anys un pla director de restauració integral del monument. Queda pendent la capella de Santa Tecla, una joia del barroc construïda amb materials nobles, com ara el jaspi de Tortosa i el marbre blanc. “No pot ser que la capella de la patrona de Tarragona estigui bruta i en males condicions”, va dir ahir l'arquebisbe, Jaume Pujol, durant una trobada amb la premsa. L'Arquebisbat engegarà en les pròximes setmanes una campanya per aconseguir els més de 800.000 euros que costen les obres: “Una campanya institucional però també ciutadana, perquè voldríem que hi col·laborés molta gent, encara que sigui amb aportacions petites”, segons Pujol. La previsió és que les obres estiguin en marxa al setembre, durant les festes de Santa Tecla.

LA XIFRA

105.000
visitants
van passar per la catedral de Tarragona l'any 2014, gairebé el do- ble que l'any anterior.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia