Altres

17001, districte sonor

‘Enderrock' lliurarà els seus premis el 26 de març a Girona, convertida en “districte musical de Catalunya” durant la setmana d'activitats prèvia a l'acte de lliurament

L'acte inclourà un homenatge pòstum a Ovidi Montllor, Gato Pérez i Xavier Cugat
El 24 de febrer es faran públics els guanyadors de la votació popular i les actuacions de la gala

La revista musical Enderrock lliurarà els seus guardons de la 17a edició dels Premis de la Música Catalana el dijous 26 de març al Teatre Municipal de Girona (21 h), on aquest acte tindrà lloc per tercer any consecutiu i almenys es farà un any més, segons el conveni vigent. La principal novetat d'aquest any és Girona, districte musical de Catalunya, una programació de concerts, presentacions i activitats diverses que tindran lloc a carrers, places i locals del centre de la ciutat des del cap de setmana del 21 i el 22 de març fins al dia dels premis. Aquesta programació crearà una espècie de pont entre el Black Music Festival, que acabarà el 21 de març, i el festival Strenes, que es posarà en marxa just després del parèntesi de la Setmana Santa, el 10 d'abril, reforçant així el concepte de Girona, ciutat de festivals.

Presentada ahir a l'Ajuntament de Girona per l'alcalde, Carles Puigdemont, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, la festa dels premis Enderrock és “una gala en què tothom s'hi troba bé –no només els premiats– i hi passen moltes coses”, un any més amb Xuriguera i Faixedas com a presentadors. L'acte inclourà un triple homenatge pòstum: el cantautor valencià Ovidi Montllor (1942-1995) serà recordat en el 20è aniversari de la seva mort; el gran renovador de la rumba catalana, Gato Pérez (1951-1990) i el gironí Xavier Cugat (1900-1990), pioner en la difusió internacional de la música llatina, tots dos en el 25è aniversari de la seva desaparició.

En l'acte es lliuraran tant els premis decidits pels crítics de la revista i ja fets públics –el millor disc de l'any, El poder del voler, dels valencians Senior i el Cor Brutal–, com els decidits per votació popular dels lectors, a través del web d' Enderrock . El 23 de gener es va tancar la primera volta de la votació popular, amb un total de 6.150 vots recollits, una xifra superior a la de l'any passat. Els usuaris registrats podran exercir el seu vot a la segona volta, fins al 10 de febrer. En aquesta segona volta ja només es podran votar un dels deu classificats en cada categoria. El grup ripollès Txarango encapçala el rànquing de nominacions, amb deu, seguit per Els Amics de les Arts, amb vuit. Tots dos grups són finalistes en la categoria de millor artista del 2014, juntament amb Brams, Cesk Freixas, Joan Dausà, Mishima, Oques Grasses, Projecte Mut, Sanjosex i The Crab Apples. A partir dels resultats de la primera volta, Lluís Gendrau va destacar ahir “l'aposta del públic per bandes noves, la qual cosa vol dir que la renovació de l'escena musical catalana està garantida”. Per constatar també la bona salut d'aquesta escena, Enderrock publicarà, coincidint amb l'entrega dels seus premis, un número especial que farà un balanç del 2014 amb els millors discos i concerts de l'any, i mostrarà també “l'aportació de Girona com a ciutats de festivals”. Gendrau va recordar que, l'any passat, es van publicar gairebé un miler de discos en català, una xifra que denota bona salut, a pesar de totes les crisis.

El dia 24 de febrer es faran públics els resultats de la votació popular i també el programa amb les actuacions de la gala de lliurament dels premis. El mateix dia també es posaran a la venda les entrades per assistir al Teatre Municipal de Girona. El mateix dia 24 de febrer, Enderrock presentarà a Barcelona els seus premis de reconeixement a la indústria musical catalana.

L'acte del 26 de març serà emès en directe per les cadenes de televisió de La Xarxa i també es podrà veure en temps real per internet. A més, Catalunya Ràdio farà diverses connexions amb el Teatre Municipal de Girona.

El cartell dels premis Enderrock 2015 ha estat dissenyat per Octavi Navarro Torras (Barcelona, 1979), creador del projecte de pixel art Pixels, Huh , que ha tingut força repercussió tant a mitjans de comunicació internacionals com en grans campanyes publicitàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia