cultura

Premi Edebé per a dos reincidents

La 23a edició del premi Edebé de literatura infantil i juvenil té una dotació que el fa molt atractiu: 30.000 euros per l'obra juvenil i 25.000 per a la infantil, a més de ser publicat en les quatre llengües de l'Estat espanyol, un tret característic del premi, que ofereix una igualtat real entre les quatre llengües. Això ha fet que s'hi presentin 345 originals i que el jurat pugui triar entre bones obres, cosa que augmenta el prestigi.

Care Santos (Mataró, 1970) ha estat la guanyadora en la categoria juvenil amb la novel·la Mentida. Entre l'extens i envejable currículum de premis de l'autora, ja hi ha aquest mateix, el 2003.

Rodrigo Muñoz Avia (Madrid, 1967), també és un especialista a guanyar premis en tot de gèneres, inclòs el teatre, i l'Edebé en la categoria infantil, que ha guanyant amb El signo prohibido, ja el va guanyar el 2007 i el 2010. No és estrany, doncs, que admeti que “guanyar premis gairebé és indispensable per a qui vulgui viure d'escriure”.

L'obra de Muñoz és “un homenatge a George Perec, als seus jocs lingüístics i a la literatura”, perquè ens parla d'un nen d'11 anys que es rebel·la contra la desaparició de la seva amiga Alexandra evitant utilitzar la lletra a.

Santos, que es va inspirar en la vida d'un noi que fa pocs anys va agredir una noia al metro, qüestiona “el tractament social i penal que donem als menors d'edat”. Una noia demana El vigilant en el camp de sègol, el clàssic de Salinger, a la biblioteca i per internet. Entra en contacte virtual amb un noi amb una personalitat que serà del tot falsa. “El motiu pel qual menteix és el nucli de l'obra”, declara.

El març vinent sortiran al carrer 7.000 exemplars de cada obra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia